UTICAJ VIRUSA COVID – 19 NA DEČIJI I OMLADINSKI SPORT – Mile Gačić – FK Voja Gačić (Pančevo) 1

Polako se, ili ne, vraćamo u normalu što se tiče pandemije virusa Covid – 19. Imali smo zaista izaovnu godinu. Počelo je sa apsolutnom zabranom kretanja, zatim smo imali popuštanje mera, pa onda ponovo neke vanredne situacije u vezi vanrednog stanja i tako dalje. Koliko je taj efekat epidemije virusa Covid – 19 uticao na rad Vašeg fudbalskog kluba?

Kao prvo da poydavim sve gledaoce i čitaoce TV i PORTALA SOS KANAL PLUS. Sve klubove ovog regiona i celog sveta zadesila je ova, što se kaže, pošast. Krenul smo godinu lepo, sa turnirima u okviru našeg plana i programa. Na ovogodišnjem nivou januar i februar mesec su bili odlični što se tiče odziva na treninzima. Išli smo u Sarajevo na međunarodni turnir sa tri selekcije. Počele su i devojke iz OFK-a da se pripremaju za sledeću sezonu, za kvalitetnu ligu Vojvodine. Počeli smo i da se takmičimo, takođe i kadeti i kad je trebalo da počne 15. marta, samo se zadesilo ono stanje. Roditelji su bili u strahu, i prvi put smo se susreli sa takvom situacijom i takvom vrstom prestanka treninga. Pokušali smo da ta tri meseca, mart, april i maj, mi, kroz klub, izađemo u susret roditeljima i u tom periodu nismo naplaćivali članarine. Bukvalno su pomenuta tri meseca bila „mrtva“.

NASTAVIĆE SE…

Projekat “Uticaj virusa Covid – 19 na dečiji i omladinski sport” sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Rebublike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.