UTICAJ VIRUSA COVID – 19 NA DEČIJI I OMLADINSKI SPORT – Nenad Stojanović – FK Bubamara – DRUGI DEO

Nenad Stojanović, bivši gogeter Crvene zvezde i aktuelni trener u dečijoj školi fudbala i fudbalskom klubu „FK BUBAMARA 2010“, u drugom delu intervjua datom našem portalu, takođe iznosi svoje mišljenje o tome kako i u kojoj meri je aktuelna pandemija virusa Covid – 19 uticala na dečiji i omladinski sport.

Pandemija nam je dosta oduzela, ne samo vezano za decu, nego i u ostalim stvarima. Mi imamo dosta dece koja treniraju ali i dosta dece koja ne treniraju, zbog svog straha i straha svojih roditelja. Generalno, imamo situaciju da se 60 do 70% ljudi nedovoljno pridržava mera države, pogotovo se to odnosi na kafiće, restorane i tako dalje. Mi radimo sa umanjenim kapacitetom, sa 40 do 50% od normalnog kapaciteta. Problem je, pošto mi kao škola, kao što smo već rekli, pokušavamo da odvojimo decu od telefona i kompjutera ali u ovim okolnostima se oni vraćaju tim aktivnostima, koja su nezdrava za njihov rast i razvoj. Mi se pridržavamo svih propisanih mera u cilju zaštite dece, roditelji ih dovode, treneri ih sačekuju i raspoređuju u manje grupe, nosimo maske, poštujemo propisanu distancu…Sve u svemu, poštujemo sva pravila, koliko je to u okviru naših mogućnosti ali zato radimo znatno smanjenim kapacitetom.

Projekat “Uticaj virusa Covid – 19 na dečiji i omladinski sport” sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Rebublike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.