Zavod za sport proslavio 64. rođendan

Zavod za sport i medicinu sporta Srbije obeležio je 64 godine postojanja, a ministar sporta Vanja Udovičić istakao je na svečanosti da je ponosan što je bio deo tima koji je uspeo da unapredi Zavod da bude u rangu sa takvim institucijama u svetu.

Ministar je istakao da je najveći izazov da usavršimo naše ljude, stručnjake, da svi oni koji rade sa decom budu  pravi reper sistema vrednosti kojem se teži.”Hvala svima koji su učinili da Zavod danas posle  64 godine bude ove što jeste. Hvala zaposlenima, direktorima, svima koji su verovali u ideju Zavoda za sport, svima koji su se nesebično davali . Želim vam mnogo godina u kojima ćete obarati sopstvene rekorde i postavljati visoke ciljeve. Srećan vam 64. rođendan”, poručio je Udovičić.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sport Srbije Goran Bojović izjavio je da ova institucija neprestano radi na tome da unapredi, proširi i poboljša kapacitete i aktivnosti, ali i da širi i razmenjuje otkrića, tehnologije i znanja u oblasti sportske medicine i bude domaćin velikih međunarodnih događaja.

Zavod za sport  uručio je zahvalnice  Fudbalskom savezu Srbije,  Košarkaškom savezu Srbije, Odbojkaškom savezu Srbije, Plivačkom savezu, Vaterpolo savezu, Steljačkom savezu, Savezu za školski sport i basketašima Srbije.

Pojedinačne zahvalnice su dobili Slobodan Gejo, treneri Marina Maljković, Slobodan Kovač i Dejan Stanković.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov