ZVEREV najbolji u Madridu

Nemački teniser i jedan od najboljih, ujedno i najperspektivnijih tenisera sveta, Aleksandar Zverev osvojio je Master turnir u Madridu. On je u finalnom meču bio bolji od italijanskog tenisera Matea Beretinija. Rezultat je bio 2:1 za Nemca, po setovima 6:7, 6:4, 6:3. Koliko je meč bio neizvestan svedoči dužina trajanja istog. S obzirom da se igrao u dva dobijena seta, trajao je čak dva sata i 45 minuta. Prva dva seta meča su bila izuzetno uzbudljiva, što pokazuje i rezultat u gemovima. Za raliku od njih, treći set nije bio neizvestan i pripao je Zverevu, koji je uspeo da, očigledno psihički “poljuljanom” Italijanu, dva puta oduzme servis i relativno lako privede meč u svoju korist kraju.

Aleksandar Zverev je tako osvojio svoju drugu titulu u španskoj prestonici, a ukupno četvrti Masters turnir u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Ujedno je i povećao prednost u pobedama kada su u pitanju međusobni dueli sa Beretinijem na 3:1.

Sa druge strane, treba istaći da je za Matea Beretinija finale Madrida veliki uspeh i pohvaliti njegovu odličnu formu, koja traje još od turnira u Beogradu, gde je, po prvi put, postao pobednik “Serbia Oupena”.