ZVEZDA osvojila KUP SRBIJE!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije u fudbalu. Oni su, na stadionu “Rajko Mitić”, bili bolji od “večitog rivala” Partizana. Pošto nije bilo golova ni u regularnih 90 minuta, ni u dva produžetka koji su usledili, pobednika su odlučili penali. Svi fudbaleri Zvezde, koji su šutirali penale, su bili precizni, a fudbaleri Partizana su promašili dva jedanaesterca. Naime, golman i kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan, ih je odbranio. Tako je, na kraju, rezultat bio 4:3 za “crveno – bele”. Oni su ovim trijumfom osvojili 11. domaći kup u klubskoj istoriji ali i “duplu krunu”, koju su “čekali” punih 14 godina.

Jedan od najzaslužnijih za izuzetno uspešnu sezonu u domaćim takmičenjima ali i u evropskim je trener Crvene zvezde, Dejan Stanković. Stanković je bio vrlo zadovoljan ostvarenim uspehom pa je, neposredno nakon završetka utakmice, za srpske medije, izjavio sledeće.

” Zaokružili smo jednu dobru, jaku sezonu sa duplom krunom. Sve zasluge idu nomcima, koji su od prvog dana i početka u julu stavili ciljeve o kojima smo pričali pre sezone. Ne verujem da je bila lepa utakmica, jer kad kući treba da doneseš trofej zaboraviš na lepotu igre. Ovom prilikom pozdravljam i Saleta Stanojevića koji je na izvanredan način vodio i podigao Partizan. Od njegovog dolaska vidi se napredak, jaka, tvrda ekipa sakrili su svoje mane. Imam mišljenje da bez jake Crvene zvezde nema jakog Partizana. Moramo biti jaki da bi se nadmetali i da bi bili bolji jedni od drugih, jer ćemo tako da podignemo kvalitet fudbala u Srbiji. Umoran sam. Naročito od spremanja utakmica, od nameštanja tima, derbi je verovatno bio ružan za gledanje, ali u jednoj ovakvoj godini me ne zanima kako sam izgledao večeras. Doneti duplu krunu i prezimiti u Evropi je bio cilj. Sada idemo na odmor, pa idu pripreme i kvalifikacije, ova utakmica se već zove juče.”

Rezervisti?

” Imao sam ogromno povernje u sve. Svi smo želeli pobedu, nebitno je ko je počeo ko je ušao. Svi smo imali veliku volju. To su momci koji su izvukli celu sezonu poput Ivanića, Kataija, Falćinelija.. Kada sam video u njihovim očima da nema benzina, morao sam da reagujem. Veliko poverenje sam imao i za igrače sa klupe, ponosno su nosili Zvezdin dres. Krstović je ušao, dao celog sebe, dao gol iz penala. Preponosan sam zaista.”

Incident Krstovića i Stojkovića?

” Seo sam na klupu i nisam video. Radovao sam se golu, bila je gužva. Znate kako ja ne mogu da utičem na sve na terenu. Tako ni na mene niko nije mogao da utiče. Naravno, treba biti veliki i kada se izgubi i kada se pobeđuje, ne treba prelaziti granicu kulture. Nikad nisam u svojoj karijeri stavljao nekog u podređen položaj, ili ne daj Bože da ga udarim. Osećao bih se loše, ali kažem, ne mogi da utičem na baš sve emocije na terenu.”

Očekivano “tvrda” utakmica?

” Da, očekivao sam ovako čvrst, težak meč. Jednostavno dođeš do cilja četiri kola pre kraja, a to je dve i po nedelje, a onda treba držati fokus i koncentraciju. Nismo baš imali sigurnost i kontrolu igre i spremali smo se na direktnu igru. Ta naša leva strana gde su Ivanić, Katai i Rodić pravi mnogo problema svima, a tako je bilo i večeras.”

Nesportski potez Gobeljića?

” Rekao sam svima kada smo se okupili smo ispod severa kako treba da izgleda kad neko pobedi. To su sve odrasli momci i ne mogu baš toliko da utičem. Kada se ujutru probude shvatiće šta su uradili. Jedino se mogu izviniti u moje i u ime kluba. Idemo dalje, takve stvari se dešavaju, naravno ne opravdavam, ali derbi vuče svoje.”