Zvezda u finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde su se plasirali u finale ABA lige. Oni su, u trećem meču polufinalne serije, bili bolji od Igokee iz Laktaša, ukupni rezultatom 2:1 u seriji. Rezultat trećeg meča je bio 76:53, najviše zahvaljujući poslednjoj četvrtini koju su “crveno – beli” dobili sa čak 19:2.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde su bili Dejan Davidovac sa 22, Džordan Lojd sa 15 i Ognjen Dobrić i Lendri Noko sa po 11 postignutih poena. Davidovac je proglašen i igračem utakmice jer je, pored toga što je bio najefikasniji, zabeležio i 8 uhvaćenih lopti te stigao do indeksa 33. Kod gostiju su, bolji od ostalih, bili Antoni Klemons sa 15 i Džeki Karmajkl sa 12 poena.

Podsetimo, u finalu ABA lige igraće Crvena zvezda i Budućnost iz Podgorice, koja je, još ranije, rezultatom 2:0 u seriji, savladala Mornar iz Bara. Pobednik takmičenja biće tim koji prvi bude stigao do tri pobede. Pored osvojenog trofeja, on će obezbediti i sigurno učešće u narednoj sezoni Evrolige. Finalna serija počinje 16. i trajaće najdalje do 28. maja (ako za tim bude bilo potrebe).