ŠAMPIONOV MINIMALAC PROTIV NIŠLIJA

(30.9.2023) – Crvena zvezda je nakon poraza od Čukaričkog i Mančester sitija savladala Radnički iz Niša – 1:0.

Pred oko 7.000 navijača na Marakani, izabranici Baraka Bahara nisu oduševili igrom i sa nova tri boda ekipa srpskog šampiona je tako najavila utakmicu u sredu protiv Jang Bojsa u Beogradu.

Gol odluke protiv Nišlija viđen je već u 13. minutu, kada je nakon odlične akcije Hvana i Mitrovića Mirko Ivanić glavom matirao večeras odličnog Rosića.

Nije ovo bilo veče za napadače crveno-belih, Kraso i Endiaje nisu pokazali ništa vredno pomena, pa su Hvan i Ivanić kreirali svaki iole ozbiljan napad. Piter Olajinka je u finišu meča imao idealnu priliku da podseti na partije sa početka sezone, međutim, očajno je šutirao i poslao loptu na tribine.

Umalo je Radnički iskoristio smušenost odbrane domaćina u 86. minutu, ali Rodić je u poslednjem momentu skinuo loptu sa noge Freju i otklonio eventualnu opasnost.

Evidentna nervoza vlada oko crveno – belog tabora što se vidi i na igračima. Svi su nezadovoljni, mislimo posebno na navijače, očekuju sa pravom povratak lepršavosti iz pripremnog perioda, ali čini se da ipak nepotrebno dižu tenziju. Mnogi već prilično negativno komentarišu izraelskog trenera, česte promene i traženje ekipe. Ukoliko Zvezda ne pobedi Jang Bojs, sa kojim je poslednji put na Marakani igrala 1:1, svašta može da se desi.

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su u gostima subotički Spartak sa 3:0, u meču 10. kola Superlige Srbije.

Strelci za goste bili su Luka Adžić u 13, Igor Miladinović u 25. i Đorđe Ivanović u 76. minutu.

Ove sezone vrlo dobra ekipa Mladosti iz Lučana zaustavila je TSC igrajući 1:1.

Gosti su poveli preko Pantoviča u 26, a izjednačio je Tumbasević u 90. minutu meča.

U petak uveče Vojvodina – IMT 2:1.

Strelac za domaće bio je Ivanović u 12. i 73. minutu, a za goste Miloš Luković u 41. minutu meča.

FOTO – BRANISLAV VUKOSAVLJEVIĆ