Mia Ristić za klasu iznad svih i šampionka UTR takmičenju na terenu TK Crvena zvezda

(17.10.2023) – Završen je ovogodišnji serijal UTR PRO turnira na terenima Teniskog kluba Crvena Zvezda. Na poslednjem turniru titulu šampiona je odnela srpska Bili Džin King kup reprezentativka, Mia Ristić, pobedom u finalu nad predstavnicom Španije, Anom Giraldi, sa 6:1, 6:1. Mlada i velika nada srpskog ženskog tenisa je osvajanjem poslednjeg u sezoni UTR takmičenja ponovila uspeh sa prolećnog UTR Pro turnira, na kojem je takođe bila neprikosnovena.

U muškom finalu Dejvis kup reprezentativac BiH, Andrej Nedić, bio je uspešniji od Poljaka Macije Rajskog, rezultatom 6:3, 6:1.

U sezoni 2023. Teniski klub Crvena zvezda bio je domaćin osam UTF turnira (po četiri ženska i muška) na kojima je podeljeno ukupno 200.000 dolara nagradnog fonda takmičarima iz Srbije i inostranstva. Ukupno je u ovih osam turnira učestvovalo 204 takmičara iz 12 zemalja sveta. Svi mečevi su bili prenošeni uživo preko You Tube kanala što je ispratilo više od 20.000 gledalaca, prvenstveno iz Amerike i Azije, gde je ovo takmičenje izuetno popularno i cenjeno.

 “Ovo je moja četvrta UTR Pro titula. Došla sam da kao najbolje rangirana takmičarka osvojim turnir i opravdala svoja očekivanja. Pored velikog broja kvalitetnih mečeva ovi turniri su mi važni da popunim svoj budžet za dolazeće WTA turnire. Cilj mi je da sledeće godine učestvujem na “Gren slem” takmičenjima”– rekla je višestruka šampionka Srbije i Evrope.

Teniski klub Crvena zvezda još jednom se pokazao kao vrhunski domaćin i sjajan organizator turnira raznih uzrasta i profila. Posebno raduju uspesi domaćih takmičara zbog kojih se najviše i organuzuju ovi turniri kod nas.

 “Upravo je Mia Ristić na najbolji način kroz svoju izjavu objasnila svrhu ovih takmičenja. Ovu seriju turnira koju organizujemo zajedno sa Data-Driven Lab zasigurno ćemo i sledeće godine ponoviti. Takmičari iz Srbije koji su nastupali imali su priliku da igraju veći broj mečeva nego uobičajeno i da zarade za dalja takmicčnja u inostranstvu. Sam format takmičenja u kome se igra prvo u grupi pa posle nokaut sistemom omogučava da se igra do šest mečeva u nedelji, što je izuzetno važno za takmičare u razvoju. Izuzetno sam ponosan na sve saradnike u klubu i sudije koji su izuzetno naporno radili da se opravda poverenje UTR Pro turnira i time osigurali da i dogodine pomognemo razvoj naših takmičara”– istakao je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

UTR turniri pokazali su da imaju važnu ulogu u razvoju mladih profi igrača.

“Sigurni smo da je serijal UTR Pro Tenis takmičenja izvršio značajan uticaj na balkanski profesionalni teniski pejzaž. Ponosni smo što smo deo ovog međunarodnog turnira. Ovo je druga godina da zajedno organizujemo turnire. Nagradni fond je povećan na 200 hiljada dolara i donosi još više mogućnosti za promociju razvoja lokalnih talenata na globalnoj sceni. Data-Driven Lab je ponosna što igra jednu od ključnih uloga u oblikovanju budućnosti tenisa u regionu i pomaže da se izgradi više povezanih svetskih događaja u Beogradu”– zaključila je predstavnica Data-Driven Lab Anastasija Vivatenko.