NAVIJAČI ZVEZDE SA LAKŠIM POVREDAMA PUŠTENI IZ BOLNICE U BOLONJI

(21.10.2023) – Crvena zvezda Meridianbet poražena je u četvrtom kolu Evrolige od ekipe Vitusa iz Bolonje. Pored rezultata, gostovanje italijanskom klubu obeležio je napad na navijače crveno-belih.

Navijači su ustvari srpski studenti koji su došli na utakmicu između Zvezde i Virtusa, bili napadnuti i kasnije usled dobijenih povreda bili hospitalizovani.

Povodom čitave situacije oglasio se klub zvaničnim saopštenjem.

KK Crvena Zvezda Meridianbet primoran je da se oglasi, kako bi se definitivno prekinule sve spekulacije, slobodna tumačenja (pa i neistine) koje su od petka uveče iznete povodom napada na srpske studente u Bolonji u petak pre utakmice Evrolige Virtus – Crvena zvezda Meridianbet.

Organizovanog odlaska navijača Crvene zvezde u Bolonju nije bilo, niti je bilo ikakvog “navijačkog sukoba”!

Simpatizeri, koji studiraju u inostranstvu, njih četvorica, koji su napadnuti tokom petka, u sopstvenoj režiji su doputovali u Bolonju.

Klub je u kontaktu sa porodicama studenata, koji su nakon napada preventivno prebačeni u bolnicu, iz koje su odmah pušteni i osećaju se dobro“, navodi se u saopštenju.

Podsećanja radi, prošle sezone grupa navijača Crvene zvezde skoknula je do Rima, na ulici otela zastave navijačima tog kluba i javno ih kasnije spalila na Marakani. Akcija je izazvala ogronmu pažnju u navijačkim krugovima i javnosti uopšte. Da li ovo prebijanje u Bolonji ima neke veze sa incidentom iz Rima? Ko zna….

FOTO – KK CRVENA ZVEZDA