ZLATNA BALKANSKA MEDALJA ZA MILICU ĐURIČIĆ

(25.11.2023) – Milica Đuričić nova je tekvondo šampionka Balkana u kategoriji iznad 73 kilograma. Onima koji manje pažljivo prate sport vest će delovati manje bitno, ali ako se zna da je Milica, ranije Mandić, dvostruka olimpijska šampionka, da posle Tokija nije trenirala do pre dva meseca, informacija postaje vredna.

Milica je i u polufinalu i u finalu savladala takmičarke iz Bosne i Hercegovine, prvo Doru Marušić, pa Aminu Hrvat i tako se popela na pobedničko postolje uz ovacije publike u Sarajevu.

“Srećna sam i zadovoljna sto sam se vratila na tatami. I posle porođaja i pauze uspela da se vratim malo u formu i borim se na Balkanskom prvenstvu. Iako je bilo teško pripremati se i boriti se posle toliko vremena, tekvondo ce uvek biti moja prva ljubav i drago mi je da se
današnjii dan ovako zavrsio,” rekla je Milica posle osvajanja medalje.

“Uživala sam u pripremnom delu, sa mlađim generacijama. Ulili su mi veru da će biti još bolji nego što smo mi bili. Hvala najboljem treneru Galetu i celom timu na neizmernoj podršci koju imam godinama.”

“Uvek je lepo videti Milicu na strunjačama, naručito kada pobeđuje. Prošlo je dve i po godine od Tokija i ovo je prosto neverovatno da se za dva meseca toliko vratila u formu, kao da nije bila na pauzi,” oduševljen je Miličin dugogodišnji trener Dragan Jović.

“Nije stvar uopšte u pobedama, mnogo više znači to sa kojom je lakoćom taktički pristupila i izdrżala ogroman pritisak koje njeni rezultati nose. Ovde je ona bila pravi šok! Niko nije očekivao da će je videti, radila je pod novim prezimenom Đuričić, pa neki nisu ni znali o kome se radi. Jako mi je drago što joj je ovo donelo zadovoljstvo koje joj je sigurno nedostajalo.”

FOTO – TDK GALEB