SRBIJA DOBILA TZV. KOSOVO, PA JE PONOVLJEN ŽREB

(21.3.2024) – U Кopenhagenu je održan žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. godine koje će se igrati u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Muška seniorska reprezentacija našla se u grupi četiri gde će joj rivali biti Letonija, Italija i Španija.

Žreb je na kratko obustavljen zbog izvlačenja kuglica. Naime desila se nesvakidašnja situacija da su u istoj grupi izvučene naša selekcija i selekcija tzv. Kosova. Kako je prema pravilima utvrđeno da Srbija i tzv. Kosovo ne mogu igrati jedni protiv drugih, izvlačenje je ponovljeno.

Utakmice će biti na programu od novembra ove godine do maja 2025. godine, a šansu da se nađu na evropskoj rukometnoj smotri dobiće po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane.

Selektor Orlova, gospodin Boris Rojević, posle žreba je izjavio da su se neke želje ispunile, dok druge nisu, ali je cilj svakako neko od prva dva mesta i direktan plasman.

“Кvalitet reprezentacije Španije je opšte poznat i oni su ujedno i najkvalitetnija ekipa iz prvog šešira, koju smo želeli da izbegnemo, ali smo svakako spremni da se borimo svim snagama sa njima, kao i sada u maju. Italija je reprezentacija koja je u usponu i sigurno u trećem šeširu, posle Švajcarske, tim sa najvećim kvalitetom. Prošle godine ih je Slovenija dobila jedva sa jednim golom razlike u baražu u Italiji i sigurno ih ne treba podceniti. Poslednji, ali ne manje važan, rival nam je Letonija koja je jedna od najlošijih ekipa u kvalifikacijama i autsajder u grupi. Svakako, iako je moglo i bolje, zadovoljan sam što se nismo našli u grupi sedam. Cilj nam je da u našoj grupi zauzmemo jedno od prva dva mesta i plasniramo se direktno na Evropsko prvenstvo”, zaključio je gospodin Rojević.

FOTO: RSS