OTKAZANA UTAKMICA RUSIJA – PARAGVAJ

(23.3.2024) – Teroristički napad u Moskvi, u kojem je do subote u 15.00 ubijeno ili umrlo u bolnici 143. ljudi, šokirao je svet, već naviknut na svakodnevne tragedije koje se dešavaju širom planete.

U Moskvi je na snazi neka vrsta vanrednog stanja pa su sledstveno tome otkazani svi javni skupovi, uključujući i sportske sadržaje.

Posle gostovanja fudbalske selekcije Srbije u četvrtak, koju su Rusi pobedili sa 4:0, naredni susret bio je zakazan za utorak između domaćina i reprezentacije Paragvaja.

Usled dogovora dva saveza, Rusija i Paragvaj su odlučili da ne odigraju taj susret već da u narednom periodu odmere snage, kada i okolnosti budu normalnije.

Ruski fudbalski savez, zajedno sa celom zemljom, oplakuje poginule u strašnom terorističkom napadu. Još jednom želim da izrazim iskreno saučešće svim porodicama i prijateljima žrtava ove tragedije – rekao je Aleksandar Djukov, predsednik FS Rusije.

U trenutnoj situaciji, zajedno sa kolegama iz Paragvaja, odlučili smo da ne igramo utakmicu između naših ekipa i da ćemo je organizovati naknadno. Utakmica neće moći da se odigra u martu, pošto se FIFA rok završava u utorak, a reprezentativci moraju da se vrate u svoje klubove. Meč će sigurno biti održan u budućnosti.

Bez obzira na trenutnu političku situaciju, prijateljske utakmice koje je Rusija igrala sa Srbijom i koje će igrati sa Paragvajom, odobrene su od strane FIFA.

FOTO – SCREENSHOT