ŠPANCI DOMINIRALI U PORTUGALIJI U MOTO GP ŠAMPIONATU

(24.3.2024) – Trijumf na Velikoj nagradi Portugalije ostvario je Horhe Martin na Apriliji i tako došao do šestog trijumfa u Moto GP šampionatu.

Na drugom mestu završio je Enea Bastijanini sa 882 hiljaditinke zaostatka i to pošto je u samom finišu Maverik Vinjales pao sa motocikla.

Pedro Akosta je u svojoj tek drugoj trci u kraljevskoj klasi, sa zaostatkom od 5,362 sekunde za pobednikom postao treći najmlađi takmičar na podijumu u istoriji Moto GP, a sreću je i zaslužio jer je iza sebe ostavio dvojicu svetskih šampiona.

Tri kruga pre kraja u velikoj međusobnoj borbi našli su se Banjaja i Markes i – obojica su završili vam staze. Banjaja je prvi napao, Markes je krenuo da se uspravi i obojica su pali. Markes je završio na 16. poziciji, a Banjaja nije završio trku.

Četvrto mesto zauzeo je Bred Binder, a slede Džek Miler, Marko Bezeki, Fabio Kvartararo, Aleš Espargaro, Migel Olivera i Fabio di Đanantonio. Posle dve trke, u generalnom plasmanu vodi Martin sa 60 bodova, drugi je Binder sa 42, treći Bastijanini sa 39, a slede Banjaja (37), Akosta (28) i Mark Markes (27).

Vikend u Portugaliji protekao je u dominaciji Španaca pošto je Danijel Olgado pobedio u Moto 3 kategoriji, a Aron Kanet u Moto 2.

IZVOR – SPORT KLUB

FOTO – SCREENSHOT