PARTIZAN IZBACIO NOVI PAZAR IZ PLEJ-OFA

(7.4.2024) – Kada je bilo najpotrebnije Partizan je prilično sigurno pobedio i to u 29. kolu Superlige ekipu Novog Pazara 2:0.

Ni glavne zvezde gostiju, ujedno bivši crno-beli, Ljajić, Šćepović i Suma nisu mogli da pomognu pa tako Pazarci nastavljaju šampionat u plej-inu, boreći se za opstanak.

Partizan je poveo posle akcije koju je inicirao Zahid koji je odložio loptu do Kastilja, on iz prve do Severine, a krilni fudbaler iz drugog dodira prizemnim udarcem pogodio malu mrežu – 1:0.

U drugom poluvremenu opet je Zahid uočio Kastilja, a Ekvadorac fantastičnim udarcem pod prečku savladao nemoćnog golmana gostiju za konačnih 2:0.

Počeo je Radnički da pobeđuje otkako je na klupu seo Dejan Joksimović. Nišlije su došle do trećeg trijumfa u nizu, zahvaljujući preokretu protiv Voždovca – 2:1.

Voždovac je poveo na ovom susretu. Kolarević je stigao i do prvenca na asistenciju Nikole Đuričića. Vanja Ilić je posle četiri minuta izjednačio rezultat. Na poluvremenu je Joksimović odlučio da uvede Vukića i Snažni centarfor je posle samo dva minuta drugog dela doneo preokret i, ispostaviće se, pobedu Radničkom.

Radnički iz Kragujevca savladao je na Čika Dači ekipu Spartaka iz Subotice 3:1 i nastavio borbu sa Čukaričkim i Vojvodinu za četvrto mesto na tabeli koje vodi u Evropu sledeće sezone.

Gostujući golman Vulić je branio sjajno, ali nije mogao da izdrži nalet Radničkog koji je u 31. minutu došao u vođstvo golom Ristića. Samo pet minuta kasnije lopti je prišao Mijić i majstorijom poslao loptu u mrežu domaćina za izjednačenje i konačan rezultat prvog poluvremena. Igrao se 51. minut susreta kada je štoper Spartaka nespretno reagovao u svom kaznenom prostoru i odgurno Zorića sa leđa, zbog čega je sudija posle pregladanja snimka pokazao na belu tačku. Lopti je prišao Vidosavljević i rutinski savladao Vulića za novo vođstvo Radničkog. Tri minuta kasnije Bevis je probio po levom boku i uposlio Zorića koji sa peterca prosledio loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Novom pobedom Kragujevčani su zauzeli peto mesto na tabeli sa 47 bodova, koliko ima i Vojvodina koja trenutno zauzima četvrtu poziciju. 

FOTO – FK PARTIZAN