2.000 UČESNICA NA ŽENSKOJ TRCI NA ADI

(2.10.2023) – Tradicionalna dm Ženska trka pod sloganom #JaToMogu, održana je na Adi Ciganliji, u organizaciji Beogradskog maratona. Pobednica ovogodišnjeg izdanja trke je Milica Tomašević sa istrčani vremenom 00:27:47, dok je drugo mesto zauzela Slađana Stamenković sa 17 sekundi zaostatka, a treća je kroz cilj prošla Aleksandra Lazić sa vremenom 00:30:34.

Učešće više od 2.000 žena koje su trčale i šetale stazom oko jezera, u dužini od 7,7 kilometara, jasan je pokazatelj da interesovanje za zdrav i aktivan život među ženskom populacijom raste iz godine u godinu. Sport je ujedinio na jednom mestu atletičarke, rekreativke, trudnice, mame sa decom, kao i sve one žene kojima su fizička aktivnost i boravak u prirodi među životnim prioritetima. Ženska trka je otvorena za sve žene podjednako, čime se stavlja fokus na jednakost i na zajedničke vrednosti.

Ovaj sportski događaj namenjen ženama ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, kao prevencije u očuvanju zdravlja, ali i nezaboravno druženje, uz jačanje solidarnosti kroz podršku i motivaciju. Slogan trke „Ja to Mogu!“ poručuje ženama da uz malo volje mogu da pobeđuju sopstvene životne rekorde i da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje.

I ove godine podršku Ženskoj trci pruža kompanija dm drogerie markt, koja je posvećena osnaživanju žena i negovanju odnosa prema ženama, ističući važnost brige o sebi i svom zdravlju kao najveći imperativ.

Sve učesnice manifestacije, družile su se uz bogat zabavni program, uživale u već tradicionalnom zajedničkom zagrevanju – igranju zumbe, nagradnoj igri, ali i brojnim drugim aktivacijama. Briga o društvu i zajednici u kojoj živimo, a kroz saradnju koju Beogradski maraton ostvaruje sa organizacijom SOSSIB kroz sve trke, motivisala je i pokrenula veliki broj osoba sa invaliditetom da pređu svoje prve kilometre, a tako je bilo i na ovogodišnjoj dm Ženskoj trci. Kompanija Zelenilo Beograd je kao i svake godine, donirala sadnice svim ženama koje su
prošle kroz cilj i na taj način ih nagradila za uloženi trud. Ove godine su dame odnele kući jesenju violu.

Takođe, sve učesnice posle pređenih 7,7 km na cilju su dočekale medalje, osveženje, kao i pokloni sponzora i partnera Beogradskog maratona. Naredni događaj u organizaciji Beogradskog maratona je 4. Beogradski polumaraton zakazan za 26. novembar 2023.godine. Njime će Beogradski maraton zatvoriti ovogodišnju trkačku sezonu.

FOTO – BEOGRADSKI MARATON