NEUSPEŠAN START “ORLOVA” PRED EURO

(4.6.2024) – Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u prvoj pripremnoj utakmici za EURO od selekcije Austrije rezultatom 2:1.

“Orlovi” su veoma loše otvorili utakmicu i na početku primili dva gola za tri minuta. Najpre je u 11. minutu Vimer pobegao Veljkoviću iza leđa i efektno pogodio iza leđa Milinković- Savića.

Samo tri minuta kasnije je i asistent kod prvog gola, Baumgartner, upisao svoje ime u listu strelaca. Vlahović je izgubio loptu na sredini, a Austrijanci su to iskoristili na najbolji mogući način u njihovu korist i pretvorili u gol za 2:0.

Trgli su se naši reprzentativci i u 35. minutu došli do gola. Dušan Tadić je sa leve strane uputio centaršut u 16 metara Austrije gde je Spajić bio najviši u skoku, a na odbijenu loptu natrčao je Pavlović.

U drugom poluvremenu su Piksijevi izabranici bili za nijansu konkretniji, igrali sa drugačijom energijom, ali nisu uspeli da dođu do gola za izjednačenje. Visok presing i nekoliko oduzetih lopti na polovini Austrije nisu doneli željeni rezultat.

Poslednju proveru Srbija će imati 8. juna u Stokholmu protiv Švedske, kada će se od fudbala zvanično oprostiti Zlatan Ibrahimović.

Prvi meč na šampionatu Evrope igraće 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske.

Rivali u grupi C biće joj još Slovenija 20. juna u Minhenu i Danska 25. juna, takođe na “Alijanc areni”.

FOTO: FSS