MILOVAN VESNIĆ OSVOJIO PODIJUM I U NEMAČKOJ

(16.6.2024) – Proslavljeni srpski automobilista Milovan Vesnić odvezao je još jedan trkački vikend FIA Šampionata Evrope na brdskim stazama.

On je vozio na stazi Glasbahrenen u Nemačkoj, gde je zauzeo treće mesto.

Velika nagrada Nemačke označila je polovinu sezone ovogodišnjeg šampionata, a naš as je u svakoj trci bio na podijumu i trenutno zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu.

Dao sam sve od sebe na veoma zahtevnoj stazi u Nemačkoj, ali jednostavno nije moglo bolje. Prvi put sam ovde i trebalo je pronaći pravo setovanje automobila. Dva kilometra dugi vijugavi i uski deo staze nam nije odgovarao i tu sam gubio mnogo vremena. Miljolo i Dovljak su bili na visini zadatka i iskreno im čestitam – rekao je Vesnić.

Posle intenzivnog tempa i dugačkih putovanja, pred nama je kraći odmor od tri nedelje pre finala sezone. Videćemo da li je moguće još nešto doraditi na automobilu kako bi bili još konkurentniji. Pet podijuma i drugo mesto u generalnom plasmanu je svakako veliki uspeh i trudiću se da u jakom tempu odvezem i drugi deo takmičarske godine.

Milovan Vesnić i njegova ekipa, kao jedini predstavnici Srbije u šampionatu Evrope, sledeći nastup imaće u julu u Italiji, a zatim slede trke u Poljskoj, Švajcarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

FOTO –  PRESS VESNIĆ TIM