ZAJEDNICI PRVOLIGAŠA DUPLO VIŠE PARA U NAREDNE TRI GODINE OD TV ARENA

(9.7.2024) – Na sednici Odbora za hitna pitanja donete su odluke vezane za takmičenja u organizaciji FSS za sezonu 2024/25.

Sve odluke po tačkama dnevnog reda su donete jednoglasno, ali nije precizirano ko je bio na sednici, s tim što je dovoljno prisustvo troje ljudi.

Odbor za hitna pitanja ima pet članova – Dragan Džajić, Branislav Nedimović, Branko Zečević, Janoš Žemberi i Sandra Sremčević.

Pored odluka o takmičenjima u organizaciji FSS, donete su i odluke o formiranju lista sudija, pomoćnih sudija, kontrolora i delegata, kao i o izboru organa za vođenje takmičenja.

Formiran je novi sastav Veća za rešavanje sporova FSS na predlog klubova i predstavnika profesionalnih fudbalera.

Usvojen je i predlog Zajednice klubova o raspodeli novčanih sredstava fudbalskim klubovima Super i Prve lige Srbije ostvarenih kao prihod od prodaje TV prava za narednu sezonu. Kako prenosi Sportski žurnal, za trogodišnji ugovor TV Arena će uplatiti 36.000.000 miliona evra, što je duplo više nego do sad.

Predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije koji se odnosi na broj tzv. bonus igrača vraćen je Zajednici na dodatno usaglašavanje sa klubovima, nakon čega će biti usvojen konačan tekst propozicija za Super i Prvu ligu Srbije, tako da je jučerašnja informacija Sport kluba bila tačna.

Sve odluke Odbora za hitna pitanja biće verifikovane na sledećoj sednici Izvršnog odbora FSS.