584 UČESNIKA NA GRADSKOM ŠKOLSKOM KARATE ŠAMPIONATU

(4.3.2024) – Za školski sport u glavnom gradu nema pauze dok traje školska godina.

Od početka januara u 17 opština održana su kvalifikaciona takmičenja u malom fudbalu (futsalu). Pobednici u konkurenciji dečaka i devojčica, u tri uzrasne kategorije (5-6, 7-8 razredi i srednje škole) obezbedili su plasman na Gradsku završnicu, koja je održana od 29.01. do 22.02. u Hali sportova Ranko Žeravica.

Takmičenje je održano uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Treba reći i da su takmičenja protekla u sjajnoj organizaciji i da su besplatna za učesnike. Profesori i nastavnici dobijaju naknadu u zavisnosti od broja pobeda, a učenici iz prigradskih opština dolaze na mečeve autobusima koje plaća asocijacija.

Medalje su delili Andrea Arsović, predsednica asocijacije, Slobodan Đurić, generalni sekretar BAŠS, Vuk Bjelajac, član upravnog odbora, Magdalena Anđelković, član Nadzornog odbora BAŠS, Momčilo Stanojković, sportski direktor, Goran Ivković, glavni koordinator i Novica Todosijević, stručni saradnik u gradskom sekretarijatu za sport i omladinu.

Nedelja treći mart je bila poprište gradskog takmičenja školaraca u karateu. U partnerstvu sa Beogradskim karate savezom održano je takmičenje za uzrast osnovnih i srednjih škola. Učešće je uzelo 584 karatista školaraca dečaka i devojčica, u katama i borbama, iz čak 158 osnovnih i srednjih škola grada Beograda. Hala sportova Ranko Žeravica bila je domaćin takmičenja.

Prisutne je pozdravila Milica Alavanja Maksimović (potpredsednica Beogradskog karate saveza), a takmičenje je otvorio Momčilo Stanojković (sportski direktor BAŠS), koji je sa koordinatorom asocijacije Markom Vujadinovićem najuspešnijima dodelio medalje.

U narednom periodu biće organizovana takmičenja u rukometu i gimnastici, a počela su i predavanja školarcima o poznatim sportistima u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Beograda. Planiraju se seminari na Zlatiboru, kao i projekti vezani za bezbednost dece na internetu i u saobraćaju.

FOTO – BEOGRADSKA ASOCIJACIJA ZA ŠKOLSKI SPORT