65. ZLATNA RUKAVICA U NOVOM PAZARU

Poslastica se uvek servira za kraj! Finiš takmičarske bokserske sezone 2022. donosi nam turnir na koji je Srbija ponosna, turnir čije ime decenijama odzvanja svetom, koji je sinonim prestiža i gde naslov šampiona ima planetarnu težinu.

„Zlatna rukavica“ u njenom 65. izdanju biće održana u Novom Pazaru od 30. novembra do 4. decembra kada sledi veliko finale i borbe za ugledni šampionski trofej uz direktan TV prenos na TV Arena Fight. Grad domaćin i pokrovitelj ovog istorijskog turnira, Novi Pazar, poznat po gostoprimstvu i ljudima koji široko raširenih ruku dočekaju svakog putnika namernika, spreman je da po prvi put u istoriji ugosti aktere plemenite veštine iz svih delova sveta.

Preko 15 zemalja i 60 takmičara boriće se u dvorani Pendik, a bokserku selekciju Srbije činiće najjača imena koju naš tim poseduje, prekaljene asove koji su do sada iskovali brojne medalje, od Svetske, evropskih do prestižnih međunarodnih.

Srbiju predvodi kapiten, superteškaš Vladan Babić, a oči domaće publike biće uprte u boks asove Almira Memića i Džejlana Toskića.

Pored trofeja “Zlatna rukavica” biće dodeljen i pehar za najboljeg tehničara koji će nositi naziv po preminulom, čuvenom novopazarskom i jugoslovenskom treneru Besimu Ejupoviću – Besku.

-Grad Novi Pazar je počastvovan što je centar boksa ne samo u Srbiji već u celom regionu, što će okupiti najbolje boksere i što se sam bokserski klub “Novi Pazar” vratio u vrh bivše Jugoslavije. Novi Pazar je stvorio izvanredne uslove za trening boksera, zaokružio priču pojačanjima u upravi kluba. Sve su se kocke poklopile, ušli smo i u regionalnu ligu a zna se da šampione i dobre rezultate grad tradicionalno podržava. Prepoznati smo na mapi kao grad boksa i sporta uopšte – rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

-Bokserki savez Srbije odlučio je da organizaciju 65. “Zlatne rukavice” poveri Novom Pazaru jer je to bokserski grad, gde imamo veliku podršku Grada i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za organizaciju ovog prestižnog turnira. Iskreno se nadam da će u budućnosti neko od boksera iz Novog Pazara koji su već dokazali svoju vrednost, motivaciju, hrabrost i srce u ringu za Srbiju osvojiti evropsku i svetaku medalju, pa i učestvovati na olimpijskim igrama – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Ambicije srpskih boks reprezentativaca na 65. “Zlatnoj rukavici” su velike.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću u Novom Pazaru predstavljati Srbiju. Daću sve od sebe da osvojim zlatnu medalju – rekao je Džejlan Toskić.

“Moj cilj je osvajanje “Zlatne rukavice”, da se upišem u istoriju ovog međunarodnog turnira sa ogromnom tradicijom, našeg turnira koji je ponos našeg boksa i da na mene budu ponosni i Novopazarci i cela Srbija – istakao je Almir Memić.

FOTO: BSS