CRVENA ZVEZDA POBEDILA FMP, BUDUĆNOST BOLJA OD OLIMPIJE

Crvena zvezda Meridianbet savladala je FMP Meridianbet 99:84 u utakmici 17. kola ABA lige.

Crveno – beli su tako preuzeli prvo mesto u regionalnoj ligi sa skorom 15 pobeda i jednim porazom, dok je FMP Meridian na trećoj poziciji sa skorom 12-5.

Bila je to 34. uzastopna pobeda crveno-belih nad timom iz Železnika, kojom su se vratili na vrh tabele regionalnog takmičenja.

Crveno-bele je do pobede vodio Dalibor Ilić sa 16 poena, Ognjen Dobrić je dodao poen manje, dok je Stefan Lazarević upisao 14 poena i četiri skoka.

U ekipi FMP-a bolji od ostalih je bio Paulius Valinskas sa 22 poena, uz pet asistencija, a dvocifreni učinak imao je i Bo Bič sa 11 poena.

Ovaj susret je ujedno bio i humanitarnog karaktera kako bi se pomoglo Luki Stajkoviću, kome je dijagnostifikovan zloćudni tumor na mozgu koji agresivno napreduje i za njegovo lečenje u Srbiji i inostranstvu je potrebno 47 miliona dinara.

Košarkaši oba tima na teren su izašli u majicama sa naptisom “Igramo za Luku” i na taj način dali svoj doprinos humanitarnoj akciji.

Partizan je na svom terenu dočekao Mornar iz Bara, slavio rezultatom 92:74 i zabeleio devetu uzastopnu pobedu u takmičenju.

Trener crno-belih Željko Obradović se osvrnuo na prelomni momenat utakmice.

-Već smo pričali šta znači igrati u ovom ritmu. Nismo dobro otvorili meč, Mornar se dobro držao i borio tridesetak minuta. Ova razlika na kraju nije realna i Mornar zaslužuje drugačiji rezultat. Moram da istaknem da postava u kojoj su bili Avramović, Anđušić i Trifunović, Papapetru i Ledej odigrala dobru odbranu i sa ovom petorkom smo sve promenili zbog odbrane koju su odigrali. S njima smo prelomili utakmicu, rekao je Obradović i dodao:

“Probali smo neke igrače da držimo van tima, neke da odmorimo, s obzirom da igramo duplo kolo u Evroligi. Asvel u utorak i petak Žalgiris tamo, pa Mega u nedelju“.

Košarkaši Budućnosti odigrali su meč na izuzetno visokom nivou u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije i slavili sa 80:58.

Najefikasniji u podgoričkom timu bio je Tre Bel Hejns sa 21 poenom, Erik Grin je postigao 12, a Kameron Rejnolds je dodao devet poena.

Najbolji učinak u poraženoj ekipi ostvario je Alen Omić sa 15 poena i sedam skokova, Jogi Ferel je upisao 13, dok je poen manje zabeležio Džošua Adams.

Cedevita Olimpija je na četvrtom mestu ABA lige sa 12 pobeda i četiri poraza (utakmica manje), a Budućnost je na petom mestu sa skorom 11/6.

Košarkaši Mege pobedili su u Zagrebu domaću Cibonu sa 106:72 (28:18, 30:19, 29:13, 19:22).

Megu su predvodili Matej Rudan sa 21 poenom i pet skokova, Malkolm Kazalon sa 19 poena, sedam asistencija i pet skokova i Danko Branković sa 18 poena i sedam skokova. Aleksa Uskoković pobedi je doprineo sa 17 poena i pet skokova, a Nikola Đurišić sa 13 poena, osam asistencija i četiri skoka.

U hrvatskoj ekipi najefikasniji sa 12 poena bio je Aleksandar Aranitović, Filip Bundović postigao je 10 poena, Lovro Mazalin devet.

Posle 17 kola u regionalnom takmičenju Mega ima sedam pobeda i 10 poraza, a Cibona šest pobeda i 11 poraza.