EMBIDU SVE DOZVOLJENO U TRCI ZA MVP NAGRADU

(21.4.2023) – Košarkaši Golden Stejta pobedili su Sakramento sa 114:97 i smanjili na 2:1 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Aktuelne šampione predvodio je Stef Kari sa 36 poena, Endru Vigins postigao je 20, a Džordan Pul 16 poena. U ekipi nije bilo suspendovanog Drejmonda Grina i bolesnog Gerija Pejtona.

Najefikasniji u ekipi Sakramenta bio je Dearon Foks sa 26 poena, Harison Barns postigao je 17, a Domantas Sabonis 15 poena uz 16 skokova.

Četvrta utakmica igra se u nedelju uveče ponovo u San Francisku.

Feniks je uzvratio brejkom Klipersima pobedivši sa 129:124 i poveo sa 2:1. Sanse je predvodio Devin Buker sa 45 poena, Kevin Durent postigao je 28, a Tori Kreg 15 poena.

U ekipi iz Los Anđelesa Norman Pauel postigao je 42 poena, a Rasel Vestbruk imao je 30 poena, 11 asistencija, osam skokova i tri ukradene lopte. Utakmicu je propustio Kavaj Lenard zbog problema sa desnim kolenom.

Četvrta utakmica opet se igra u Los Anđelesu, u subotu na nedelju.

Košarkaši Filadelfije pobedili su noćas Bruklin sa 102:97 i poveli sa 3:0 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi. Filadelfiju je predvodio Tajris Maksi sa 25 poena, uključujući i važnu “trojku” 44 sekunde pre kraja utakmice.

Meč je obeležio i incident sa Džoelom Embidom koji je u trećem minutu igre udario Klakstona u međunožje, nakon čega je nastala velika gužva. Sudije su pregledale snimak, ali su odlučile da ne isključe miljenika medija u trci za MVP nagradu. Posle toga je Harden zaradio isključenje jer se zagradio laktom, a onda je Klakston zakucao preko Embida, nešto mu dobacio i takođe zaradio isključenje.

Embid je sprečio čist koš na 99:97 za njegov tim, pa se brže bolje pojavio Medžik Džonson i rekao da samo MVP može nešto tako da uradi. Toliko o objektivnosti u šou biznisu.

Embid je na kraju utakmice objasnio zašto je udario Klakstona.

“Od početka ste mogli da vidite kakva je njihova taktika. Morao sam da ga udarim, pokušao je da me isprovocira tako da ja budem isključen. Previše sam iskusan da sebe dovedem u poziciju da budem izbačen, tako da sam nastavio sa igrom i ostvarili smo pobedu”, rekao je Embid nakon meča.

Moram da priznam da skoro nisam čuo gluplju izjavu, iako je jasno da je Kameruncu sa francuskim pasošem sve dozvoljeno.

Četvrti meč igra se u subotu uveče u Bruklinu.