SRPSKI BOKSERI PRIPREMAJU SE SA DOMAČINOM ZA SVETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

(23.4.2023) – Osam dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva u boksu (seniori) koje će biti održano u Taškentu. Seniorska reprezentacija Srbije nalazi se na zajedničkim pripremama u Uzbekistanu sa selekcijom domaćina ovog šampionata, kao i kubanskim bokserima.

Reprezentacija Srbije u sastavu: Omer Ametović (48-51 kg), Tamir Galanov (51-54 kg), Stefan Camović (57-60 kg), Aleksej Šendrik (60-60,5 kg), Vahid Abasov (63,5 – 67 kg,) Semiz Aličić (63,5 – 67 kg,) Jovan Nikolić (67-71 kg), Almir Memić (71-75 kg), Artjom Agejev (75-80 kg), Vladimir Mirončikov (75-80 kg), Milosav Savić (80-86 kg), Sadam Magomedov (86-92 kg), Vladan Babić (92+ kg), predvođeni selektorom Milanom Piperskim i stručnim štabom koji čine treneri Nijazumbetov Bolat, Horhe Matos Frometa, Pedro Ransel Granado, Aleksej Galejev i doktor Miodrag Lazarević, već nedelju dana u Taškentu vredno rade na svim segmentima kako bi maksimalno spremni dočekali nastupajuće Svetsko prvenstvo koje je zakazano za period od 1. do 14. maja 2023.

-Pripreme u Taškentu su u punom jeku i teku po planu. Imamo fantastične uslove za rad, u ekipi vlada odlična atmosfera, a prilično sam zadovoljan i prikazanim boksom. Naš predsednik bokserskog saveza Nenad Borovčanin posetio nas je na pripremama zajedno sa predsednikom bokserskog saveza našeg domaćina Sakenom Polatovim koji su se na licu mesta uverili u kvalitet rada i zalaganja reprezentativaca obe selekcije. Bokseri su maksimalno motivisani, svaki trening posmatraju kao da je meč na svetskom šampionatu, želja za pobedom je nepresušna i u ovom raspoloženju dočekujemo planetarnu smotru boksa gde želimo da ne samo ponovimo uspeh iz Beograda 2021. već i da odemo nekoliko koraka dalje – rekao je selektor srpske reprezentacije Milan Piperski.
Konačan spisak boksera koji će Srbiju pretstavljati u uzbekistanskom Taškentu biće poznat tokom sledeće nedelje.
-Ono što krasi naš tim je jedinstvo, kompaktnost, disciplina i ljubav prema Srbiji. Čak i ako neki ne budu išli na Svetsko prvenstvo, do kraja godine nas očekuje nekoliko važnih takmičenja, pre svega Evropske igre u Poljskoj koje su kvalifikacione za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. tako da će se sve ove pripreme višestruko isplatiti – zaključio je selektor Piperski.

FOTO – BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE