MUŠKARCI ODLIČNI, ŽENE BEZ PRILIKE ZA TRIJUMF PROTIV UKRAJINE

(16.9.2024) – U 6. kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti muška reprezentacija Srbija ostvarila je najubedljiviju pobedu, od 4:0, u meču protiv selekcije Čilea. Dame su izgubile sa 3:1 od aktuelnih olimpijskih šampionki, reprezentacije Ukrajine.

Selektor Miodrag Perunović rešio je da ovoga puta odmori Velimira Ivića i to se pokazalo kao dobra odluke jer je duel sa Čileancima bio idealna prilika da Aleksandar Indjić i Robert Markuš povrate samopouzdanje. Aleksandar Predke je odlično odigrao i crnim figurama na prvoj tabli savladao Enrikeza Viljagru. Na drugoj ploči Aleksej Sarana je bio bolji od Salinas Erere. Iskoristio je prednost početnog poteza kao i Robert Markuš u partiji sa Maruhom Pardom na četvrtoj tabli. Aleksandar Indjić je bez većih problema nadigrao Vaskez Šredera. Igra i rezultat koji hrabre pred važne mečeve posle slobodnog dana.

Dame su očekivale više od meča sa Ukrajinom, pitanje da li su i mogle. Teodora Injac je poražena na prvoj tabli crnom figurma od Julije Osmak. Ana Ušenjina je bolje računala od Marine Gajčin, baš kao i Ina Gaponenko protiv Adele Velikić. Poen Srbiji u ovom meču i blaži poraz donela je Jovana Erić koja je savladala Evgeniju Doluhanovu. Dan odmora prijaće našim devojkama da poprave koncentraciju i finišom ukrase tmurne dane u Budimpešti.