ADETUNĐI POJAČAO ČUKARIČKI, SPASOJEVIĆ U MURI

(3.9.2023) – Posle iskusnog štopera Ognjena Vranješa, Čukarički je u istom danu angažovao i napadača. Radi se o nigerijskom napadaču Sandeju Adetunđiju, momku koji je rođen pre 25 godina, visokom 191 santimetar. Adetunđi je potpisao ugovor na tri godine, već je obavio lekarske preglede i odradio prvi trening sa ekipom Čukaričkog. Uprava Čukaričkog je na ovaj način reagovala posle odlaska startnog špica Muhameda Badamosija u Al Hazem iz Saudijske Arabije.

– Morali smo da reagujemo, ostali smo bez Badamosija, izuzetno bitnog igrača, koji je bio oslonac ekipe. Doveli smo momka koji iza sebe ima odličan učinak u makedonskoj ligi, u 54 meča za Škupi postigao je 30 golova. Iako je do kraja prelaznog roka ostalo dosta vremena, veoma je bitno da smo Adetunđija angažovali pre roka predviđenog za licenciranje igrača za grupnu fazu Lige konferencije – kazao je Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog.

U istom danu, Brđani su raskinuli ugovor sa Mihajlom Spasojevićem.

– Izašli smo mu u susret, mlad je igrač, a sticajem okolnosti nije dobio veliku minutažu. Zahvalni smo momku koji je prošao našu omladinsku školu, bio je deo prvog tima u veoma bitnim sezonama. Sada će potražiti sreću u drugoj sredini, uz dogovor Čukaričkog i Mure, a želimo mu sve najbolje u nastavku karijere – poručio je Matijašević.

FOTO – FK ČUKARIČKI