ALAKARAS SAVLADAO ĐOKOVIĆA U EGZIBICIONOM MEČU

(27.12.2023) – Španski teniser Karlos Alkaras, uspeo je da savlada Novaka Đokovića na egzibicionom meču u Rijadu sa 2:1 u setovima. Po setovima je bilo 6:4, 4:6, 4:6 u korist Španca.

Srpski teniser je loše ušao u meč, Alkaras je odmah  na startu došao do dve brejk lopte, iskoristio drugu i poveo 1:0 u gemovima. Uspešno je potvrdio isti. Novak Đoković je zaigrao bolje u nastavku, uspeo da oduzme servis Španca i dođe do izjednačenja u četvrtom gemu – 2:2. U nastavku je vođena velika borba, ali oba tenisera su bila sigurna na svoje servise, sve do 10. gema. Alkaras je imao servis, a Đoković 5:4, ubrzo je Novak došao do tri set lopte i iskoristio je prvu za vođstvo u setovima – 1:0.

Prvi reket sveta je u drugi set ušao identično kao u prvi, ponovo je Španac imao dve brejk lopte i iskoristio prvu za rano vođstvo – 1:0. Alkaras je uspeo da potvrdi brejk, a onda umalo dođe do novog u trećem gemu, imao je brejk loptu, koju nije uspeo da iskoristi i Novak je osvojio gem na svoj servis – 1:2. Do kraja drugog seta nije bilo uzbuđenja, sigurni su bili obojica na svoj servis, a Španac je iskoristio prednost sa starta da dođe do izjednačenja – 1:1.

U trećem je viđena velika borba. Novak je dobro ušao u treći set i bio siguran na svoj servis, kao i Alkaras. Ipak, u trećem gemu Španac je ponovo došao do dve brejk lopte i prvu iskoristio za prednost, pošto je potvrdio brejk na svoj servis – 1:3. Posle velike borbe u šestom gemu, Đoković je uspeo da dođe do izjednačenja, imao je tri brejk lopte, treću je iskoristio, a potom siguran bio na svoj servis – 4:3. Nastavili su izjednačeno, ali u devetom gemu posle tri brejk lopte Alkaras dolazi do nove prednosti. Servirao je za pobedu i bez izgubljenog poena došao do iste – 6:4.