ALBANSKI FUDBALER SUSPENDOVAN NA DVE UTAKMICE ZBOG RASIZMA

(23.6.2024) – UEFA je kaznila Mirlinda Dakua, fudbalera Albanije, sa dve utakmice neigranja zbog uvreda na račun Srbije i Severne Makedonije.

On je suspendovan zbog toga što se nije ponašao u skladu sa generalnim pricipima ponašanja, zbog kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja, zbog upotrebe sportskih događaja za manifestaciju nesportske prirode i zbog dovođenja fudbala na loš glas.

Daku je po završetku meča sa Hrvatskom koju je Albanija odigrala 2:2, u trenutku oduševljenja, sa megafonom prišao navijačima vodeći navijanje i upućujući uvrede na račun Srba i Makedonaca!!!

Pomislite koja količina mržnje, zaslepljenosti, napaljenosti i odsustva rasuđivanja dovodi do ovakvog ničim izazvanog gesta.

Daku ima 26 godina, rođen je u Gnjilanu, na početku je igrao za tzv. Kosovo pa se prebacio na Albaniju. U pitanju je dobar igrač koji nastupa za ruski Rubin. Zanimljivo da je klub iz Kazanja najavio da će i oni kazniti Kosovara zbog skandaloznog ponašanja koji se u njihovoj multietničkoj sredini ne toleriše.

Daku se u međuvremenu izvinio na društvenim mrežama svima koje je uvredio. Sada je to već nebitno.

FOTO – FSS