ALEKS VIGO NOVI FUDBALER CRVENE ZVEZDE

Crvena zvezda nastavlja aktivnosti u zimskom prelaznom roku, te je novo pojačanje kluba desni bek Aleks Vigo koji dolazi na jednogodišnju pozajmicu uz mogućnost otkupa.

Dobrodošlicu Aleksu Vigu koji se priključio saigračima u Antaliji, prvi je poležeo sportski direktor Mitar Mrkela.  – Pre svega bih pozdravio Aleksa i poželeo mu dobrodošlicu, uz veru da će ostati u Zvezdi dugi niz godina. Dolazi iz zemlje svetskog prvaka, iz veoma kvalitetne argentinske lige gde je igrao za River Plejt, Independijente i Kolon. Iza sebe ima veliki broj prvenstvenih utakmica i on je desni bek kog smo tražili i koji će se, verujem, izuzetno dobro uklopiti u naš tim. Ono što ga krasi su izuzetne moralno voljne osobine, koje poseduju svi argentinski fudbaleri, atletski je veoma dobar, poseduje brzinu i može da se ponavlja po desnoj strani. Sigurno će se veoma dobro uklopiti u zahteve trenera Milojevića. Tražili smo takvog igrača, a nije lako naći desnog beka, jer je to deficitarna pozicija. Međutim, naš skauting ga je dugo pratio i želeli smo igrača takvih karakteristika. Zvezda igra ofanzivno, naši bekovi su stalno usmereni ka napred, a Aleks je igrač koji može konstantno da se ponavlja tokom utakmice.  

Nastavlja Zvezda sa filozofijom podmlađivanja i ubrzavanja igračkog kadra. 

– Mi smo u poslednjih nekoliko prelaznih rokova imali jasan cilj, a to je da pomladimo i ubrzamo ekipu, a Aleks se potpuno uklapa u tu viziju. Već ove jeseni, ako sve bude kako treba, igraćemo Ligu šampiona i verujem da ćemo imati igrače koji su sposobni da se u mnogim aspektima takmiče sa najboljima. Aleks je doveden zbog toga, mlad je, ulazi u najbolje godine i siguran sam da će u Crvenoj zvezdi pružiti maksimum i dosegnuti ono zbog čega je došao u klub. Već u narednim danima se mogu očekivati novosti kada je reč o prelaznom roku. – U Srbiji do 7. februara traje prelazni rok, tako da vodimo razgovore i kada je reč o odlascima, ali i dolascima. Verujem da će se u bliskoj budućnosti nešto od toga desiti – rekao je Mrkela. 

IZVOR/FOTO: FK CRVENA ZVEZDA