ALEKSANDAR KATAI NAJBOLJI SPORTISTA CRVENE ZVEZDE

(4.3.2023) – Zvezdin Magiko, vešti dribler i fudbalski majstor – Aleksandar Katai je proglašen za najboljeg sportistu Sportskog društva Crvena zvezda. Katai je jedan od najboljih igrača kluba u novom milenijumu. Fenomenalnim partijama u domaćem šampionatu, nacionalnom kupu i Evropi, je ispisao zlatne stranice istorije Crvene zvezde.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ povodom proslave 78. rođendana SD Crvena zvezda nagrada za najboljeg sportistu crveno-bele porodice koja broji 34 kluba, je uručena Aleksandru Kataiju. Posebnu plaketu i zastavicu Zvezdinoj desetki je uručio predsednik Skupštine Sportskog društva Crvene zvezde – Stojan Vujko. 

– Čestitam našoj Crvenoj zvezdi 78. rođendan. Naravno, zahvalio bih se svima na uručenoj nagradi – rekao je nasmejani Katai.

Postigao je iskusni znalac sa loptom ukupno 96 golova nastupajući u dva mandata. Tresao je mreže svih superligaša, u šest navrata matirao golmane večitog rivala u prventstvu i nacionalnom kupu. Pamtiće se njegove majstorije na međunarodnoj sceni, golovi Valeti, Sasuolu, Ludogorecu, Araratu, Gentu, Slovanu iz Libereca, Kairatu, Klužu, Bragi, Ferencvarošu i Trabzonsporu. Majstorije koje je demonstirao Aleksandar Katai dizale su navijače na noge, budile radost i emocije na tribinama i zaslužuju gromoglasan aplauz.

IZVOR/FOTO: FK CRVENA ZVEZDA