AMERIKANCI I VELŠANI ODIGRALI NEREŠENO

Po ko zna koji put – Geret Bejl! Ponovo je vremešni as potvrdio onu čuvenu zastavu – Vels, golf pa Real Madrid. Iako ne igra više u najvećem klubu sveta ne smeta to krilnim igraču da uveseljava sunarodnike. Isto je učinio i večeras donoseći im bod protiv Amerike – 1:1!

Apsolutno je prvo poluvreme pripalo selekciji Amerike koja je pravila ogromne probleme Velšanima. Posebno brzi igrači koje Amerikanci imaju u napadu.

Primera radi, prva zvezda reprezentacije Kristijan Pulišić koji je brzinom, promenama pravca i kretnje izluđivao fudbalere Velsa koji su često morali da ga obaraju.

Tu je bio i Timoti Vea, sin znatno poznatijeg Žorža, Džošua Sardžent… Potentniji i znatno atletski dominatniji su bili Amerikanci.

Upravo je Sardžent imao prvu pravu šansu na utakmici. Igrao se 10. minut kada je napadač Noriča šutira i to pravo u stativu!

Zaslužila je Amerika ne samo tada da postigne gol već i kasnije. Ređali su se pokušaji da se ugrozi gol Velšana koji su u napadu mnogo zavisili od Bejla.

Videlo se to najbolje prilikom gola u 36. minutu. Krenuli su Velšani napred bez jasne ideje. Ostavili su suviše prostora pozadi što je iskoristio Pulišić i divnim pasom “izbacio” Veu u situaciju jedan na jedan, a ovaj kao u igrici zatresao mrežu rivala.

S tim rezultatom smo ušli u drugo poluvreme u kojem je Vels bio malo bolji rival. Posebno u prvom delu drugog poluvremena.

Bili su Velšani veoma blizu da zatresu mrežu Amerikanaca. U razmaku od samo nekoliko desetina sekundi su propustili čak dve šanse za gol. I oba puta nakon ubacivanja lopte.

Najpre preko Bena Dejvisa koji je iskoristio loše izbacivanje Amerikanaca da proba glavom da ugrozi Meta Tarnera koji je jedva izbacio loptu u korner.

Upravo iz tog kornera je došla možda još i bolja prilika. Sačekao je prekaljeni Kifer Mur centaršut sa desne strane i glavom je prebacio loptu malo preko gola Amerikanaca.

Uspeo je Vels dobru igru da kruniše u 81. minutu. Remzi je probio, doturio loptu do Bejla koga iz gluposti ruši Zimerman za penal koji je bivši fudbaler Real Madrida rutinski realizovao za radost nekoliko hiljada Velšana kojih, čini se, za sada ima najviše u Dohi (pored Argentinaca).

Na kraju je selekcija sa Ostrva mogla i do sva tri boda, ali je Džonson loše realizovao kontranapad koji je mogao da bude daleko, daleko opasniji… 

IZVOR: MERIDIANBETSPORT