FOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE

AMERIKANCI ODBILI ĐOKOVIĆA

(4.3.2023) – Kako prenose američki mediji Novaku Đokoviću, ipak, neće biti dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dostavio je dokumentaciju i podneo molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD.

Tim povodom se oglasio i prvi čovek ATP turnira u Majamiju, Džejms Blejk koji je rekao da su zatražili izuzeće za srpskog tenisera.

Ipak, kako poslednje informacije iz SAD kažu, njegov zahtev je odbijen i to je na društvenim mrežama objavio senator sa Floride (savezna država iz koje je Majami) Rik Skot.

“Rečeno nam je da je Đokovićev zahtev odbijen i on neće biti u mogućnosti da učestvuje u Majamiju naredne nedelje. Predsednik Džo Bajden mora da popravi to odmah i dozvoli mu da igra u našoj zemlji”, poručio je senator Skot.

I dalje čekam vesti iz Amerike. Ako nema toga, igraću na šljaci. Onde je Monte Karlo verovatno sledeći turnir. Ako je tako, uzeću neko vreme da se odmorim i pripremim. Šjjaka je najzahtevnija podloga. Zahteva mnogo više vremena za pripremu od drugih podloga. Godina je duga, počeo sam je na najbolji mogući način, pobeđivao sam u nizu, uzeo Australijan open. To mi je bilo najvažnije, to je bio prioritet u prvom delu godine. Naravno, pobeda na svakom drugom turniru je bonus. Uvek ću davati sve od sebe da igram najbolje na svakom turniru. Znam da ima onih na kojim želim da budem na vrhuncu forme i igram najbolji tenis. Uživao sam da igram godinama u Dubaiju. Nastaviću da se vraćam jer je to mesto gde volim da provodim vreme, treniram i igram pred sjajnom publikom koja dolazi u velikom broju“, poručio je Đoković na konferenciji za medije pre nego što je bilo šta od ovoga bilo poznato.

IZVOR: B92

FOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE