ANDRIJA KOSTIĆ ŽELI DA BUDE PRVI SRBIN U FORMULI 1

(22.2.2024) – Moj san je da postanem prvi Srbin u Formuli 1 i nasledim mog idola Luisa Hamiltona u Ferariju – izjavio je mladi 14-godišnji srpski automobilista Andrija Kostić.

Kostić je postao član čuvene holandske ekipe “Van Amersfoort Racing” i naredne sezone će se takmičiti u šampionatu Italije Formule 4, jednom od najjačih svetskih šampionata za mlade vozače i niže kategorija trka formula.

Kostića ove sezone očekuje 16 trkačkih vikenda, ukupno 48 trka, u dva takmičenja – šampionatu Italije i Evrope.

“Prvo idem u Barselonu na testove, i ranije sam tamo bio dobar, ostvarivao najbolje rezultate, a najizazovnija je staza Muđelo u Italiji. Imaću neverovatnu konkurenciju, ali verujem u sebe, ovo je moja najvažnija sezona i verujem da će mi to što sam najmlađi u istoriji F4 dati veću pažnju i “gas” da se još više borim. Ponosan sam što sam Srbin, što mogu da predstavljam svoju državu, da pokažemo da iz jedne male zemlje imamo velike sportiste poput Novaka Đokovića i drugih. Nadam se da ću i ja krenuti njihovim stopama”, poručio je Kostić.

Sezona šampionata Italije Formule 4, počinje za vikend 4. i 5. maja, trkama u Mizanu. Ukupno će biti održano sedam trkačkih vikenda, sa po tri trke tokom vikenda, za sveukupno 21 trku.