ANGELINA PETA NA SVETU U DVORANI

(2.3.2024) – Četvoro srpskih atletičara predstavlja našu zemlju na Svetskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu, a dvoje ih je nastupalo prvog takmičenja.

Angelina Topić zauzela je peto mesto u skoku uvis sa preskočenih 1.92 m.

Prve kandidatkinje za podijum Jaroslava Mahučik i Nikola Olislegers su takmičenje započele tek od 1.92 odnosno 1.88, dok je Amerikanka Vašti Kaningem odustala, pa se na starti u nadmetanja pojavilo ukupno deset takmičarki.

Uspešno je rekorderka države započela takmičenje sa prve visine i preskočila 1.84 metra iz prve. Na 1.88 je bilo malih poteškoća, pa je Angelina iz druge uspela da se domogne sledeće visine. Ipak, u nastavku Agnelina nije preskočila 1,95 iz prvog pokušaja, te je odmah napala 1,97. Međutim, i na toj visini dva puta je oborila, te je takmičenje završila kao peta na svetu.

Elzan Bibić nije uspeo da se plasira u finale trke na 1500 m, nakon što je trku završio kao četvrti u grupi vremenom od 3:39.98. Ipak, ovim rezultatom, Bibić je postavio najbolji lični rezultat ove sezone. Bio je Elzan i prvi u jednom momentu trke, ali nije uspeo da izdrži u tom tempu do kraja.

Milica Emini takmičiće u kvalifikacijama trke na 60 m prepone, 3.marta od 11.30h, dok će Milica Gardašević skakati u finalu skoka udalj u nedelju od 20.15h.

FOTO – MARKO JOVANOVIĆ