ARSOVIĆ I KOVAČEVIĆ OSVOJILI BRONZU U KONKURENCIJI MEŠOVITIH PAROVA PUŠKOM

Naši reprezentativci su odlično startovali na Gran pri turniru Svetske streljačke federacije vazdušnim oružjem u Osijeku.

Već posle prve discipline programa Srbija se našla u bilansu medalja. Andrea Arsović i Lazar Kovačević su osvojii bronzu u takmičenju mešovitih parova puškom.

Na vatrenu liniju u kvalifikacijama su izašla 23 miksa. Arsovićeva i Kovačević, aktuelni vicešampioni Evrope, su u zauzeli peto mesto i plasirani se u meč za bronzu u kome im je rival bila ekipa Poljske, četvrta u kvalifikacijama. Naš drugi par Teodora Vukojević/Milutin Stefanović je zauzeo 15.mesto.

Početak duela Srbije i Poljske u meču za bronzu je protekao u izjednačenoj borbi. Posle prve tri serije rezultat je bio 3:3. Potom su Arsovićeva i Kovačević u tri serije uzastopno bili bolji od Poljaka, zaradili šest poena i stekli lepu prednost od 9:3. Ostatak meča je protekao u razmeni poena. Svaki tim je osvojio po sedam, a Srbija zadržala razliku i slavila trijumf od 16:10.

Druga bronza pripala je timu Velike Britanije, a u meču za zlato Italija 1 je pobedila Švajcarsku 1.

Današnja medalja je drugo odličje za Srbiju na Gran pri turnirima ISSF u 2023. Ženska ekipa Srbije puškom je u nedelju u Rušama, osvojila srebro.

U petak će biti održana pojedinačna takmičenja puškom. Uz četvoro naših reprezentativaca koji su se danas učestvovali u nadmetanju miks parova, sutra će na vatrenu liniju izaći i Aleksandra Havran i Milenko Sebić.

Kao ni na turniru u Rušama, srpski reprezentativci pištoljem se ne takmiče u Osijeku.

Sem strelaca, Srbiju na turniru u gradu na Dravi predstavlja i nekoliko međunarodnih sudija. Nikola Marić, predsednik Stručne komisije i potpredsednik SS Srbije, je tehnički delegat Gran pri turnira u Osijeku

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE