BARBAREZ NOVI SELEKTOR BIH U FUDBALU

(19.4.2024) – Novi selektor selekcije BIH u fudbalu je Sergej Barbarez, a direktor reprezentacije Emir Spahić.

Sigurno velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za Savez, ali i za reprezentaciju. Dolazim sa velikom željom i ponosom. Bilo bi nekorektno komentarisati prošlost. Držimo se onoga što imamo kao viziju. Sledićemo naš put. Budite uvereni da će to biti 100% korektno. Stariji koji me znaju, znaju kako to ide. Sigurno imamo viziju, koja će se malo razlikovati od dosadašnjih. Imamo potrebu da neke stvari malo promenimo, ulepšamo sa nekim novim pogledima. Za to je stvorena ta ekipa oko nas. Idemo samo kao tim – rekao je Barbarez.

Prisutnima se obratio i Emir Spahić.

Pre svega, ovo se sve brzo nekako dogodilo i odigralo. Ići ćemo planski, u dogovoru, pa ćemo videti kako će to izgledati. Nadam se da ćemo ovu prvu godinu zgrabiti nešto bodova i pobeda, to mi je zaista želja. Veliki protivnici, velike reprezentacije nas očekuju, treba tražiti imena koja će moći nositi ovu reprezentaciju na ramenima u sledećem periodu.

Sergej Barbarez je rođen 17. septembra 1971. godine u Mostaru. Tokom igračke karijere nastupao je za Velež, Hanover 96, Union Berlin, Hanzu, Rostock, Borusiju Dortmund, Hamburger SV i Bajer Leverkuzen.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupao je u periodu od 1998. do 2006. godine, te je u 47 nastupa postigao 17 golova.