BARNA BEZ FINALA SVETSKOG PRVENSTVA

(26.7.2023) – Srpski plivač Andrej Barna nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Fukuoki u trci na 100 metara slobodnim stilom.

Naš takmičar je u polufinalu zauzeo pretposlednje, 15. mesto rezultatom 48,43 sekunde, a najbolji rezultat ostvario je Britanac Metju Ričards sa 47,47 sekundi.

Ono što je možda i najbitnije je činjenica da je Barna ranije danas u kvalifikacijama rezultatom 48,20 sekundi obezbedio normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Andrej je imao zapažen nastup u Tokiju 2021. godine gde je u istoj disciplini srušio rekord Milorada Čavića i postavio novo najbolje državno vreme. Na debiju na najvećoj svetskoj smotri zauzeo je deveto mesto u disciplini 100 metara slobodnim stilom.

Olimpijske igre će se u Parizu održati od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine, a do sada je sedmoro srpskih sportista ispunilo normu. Srbija će prvi put imati dve predstavnice u skoku u dalj – Ivanu Vuletu i Milicu Gardašević, a pored njih dve plasman u Pariz obezbedili su strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, kao i bokseri Vahid Abasov i Natalija Šadrina.