BASRAK – PAGONIS 44:33

(14.1.2024) – Duško Basrak ostaje predsednik Kik boks saveza Srbije, odlučeno je na skupštini održanoj u nedelju.

Iako je Basrak u julu prošle godine, na vanrednoj izbornoj skupštini, izabran za predsednika, Nenad Pagonis, tada poraženi protivkandidat, se žalio se i zbog proceduralne greške Ministarstvo sporta tražilo je novo izjašnjavanje delegata.

Basrak, nekadašnji šampion, već dugo uspešan privrednik, još jednom je dobio značajnu većinu – za njega su glasala 44 delegata, Pagonis je dobio podršku 33 člana skupštine.

Basrak je, od početka mandata, uspeo da odblokira račun Saveza i omogući
finansiranje, regulisan je dug prema Ministarstvu sporta, a reprezentacije, seniorska i juniorska, posle ozbiljnih priprema, otišle su na važna takmičenja. I na Evropskom prvenstvu za decu, kadete i juniore u Turskoj, i na seniorskom šampionatu u Albufeiri, u Portugalu, ostvareni su vrhunski rezultati. Basrak je na kraju 2023. godine obezbedio odobravanje stipendija za osvajače medalja, a sa svojim timom je najavio još bolje rezultate u 2024. godini.

Izabrani su i Upravni i nadzorni odbor Kik boks saveza Srbije, koji će sada u miru raditi na daljoj stabilizaciji i razvoju trofejnog sporta – kaže se u saopštenju Kik boks saveza Srbije.

FOTO – KIK BOKS SAVEZ SRBIJE