BEZ JOKIĆA, MICIĆA I KALINIĆA NA SP U KOŠARCI?

(23.7.2023) – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić još uvek nije objavio spisak igrača koji će nastupiti na SP, ali se zato portali bave ovom temom i imaju određena saznanja.

Navodno, sa spiska je već odstranjen Nikola Kalinić koji je “zbog umora i nagomilanih povreda iz protekle sezone” rekao selektoru da na njega ne računa.

Ni Vasilije Micić neće igrati. Iskusni plejmejker tek što je došao u NBA i ekipu Oklahome, pa će možda biti orijentisan ka tome da se što bolje spremi za debitantsku sezonu.

Međutim, najteži udarac nije ni Kalinić ni Micić, već neigranje Nikole Jokića. Iz “Mozzart-a” saznaju da njega neće biti u timu Svetislava Pešića, te da je o tome već obavestio ljude u savezu.

Kao razlog navode to što je Jokić dobio produženo vreme za odmor, a nije pomoglo ni mešanje novog kapitena Bogdana Bogdanovića, koji je bio u kontaktu sa Jokićem pokušavajući da ga ubedi. Doduše, ovo poslednje je malo nelogično, jer ukoliko Jokić mora da se odmara onda se on ništa ne pita.

Da li su ovo prazna naklapanja ili istina saznaćemo vrlo brzo.

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Naša reprezentacija će takmićenje početi u grupi A sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

FOTO – JOVAN JOVANOVIĆ
IZVOR – B92, MOZZART SPORT