BICIKLIZAM I TRČANJE NA KOPAONIKU-TRADICIJA DUGA 10 GODINA

(7.6.2023) – Tereni Nacionalnog parka Kopaonik ove godine će po jubilarni deseti put, ugostiti mnogobrojne ljubitelje brdskog trčanja i biciklizma na sportskim manifestacijama koje čine krunu letnje sezone i ujedno formiraju najposećeniji letnji vikend na našoj najpoznatijoj planinskoj lepotici.

Brdska trka „Trail race Kopaonik“ i brdsko-biciklistički događaj „Tri strane Kopanika“ održaće se poslednjeg julskog vikenda i to od 28-30. jula 2023. godine, a za vreme trajanja manifestacije, očekuje se da Kopaonik poseti preko 1200 učesnika i preko 5000 posetilaca.

Sportski vikend otvoriće trail trka „Trail race Kopaonik“ čiji je start zakazan za subotu, 29. jul sa početkom u 11 časova. „Trail race Kopaonik“ je jedna od najmasovnijih brdskih trka u Srbiji na kojoj je prošle godine učestvovalo preko 800 učesnika iz cele Srbije i regiona, a u okviru redovnih i kategorija za decu.

Učesnici mogu da odaberu jednu od dve staze, dužine 7 i 15 kilometara, a trčaće se nekim od najlepših predela Nacionalnog parka Kopaonik. Učesnici trke na 7km neće morati da savladaju veliku visinsku razliku, pa je ovo idealna prilika za sve one koji bi po prvi put da se oprobaju u svetu trčanja u prirodi, van asfaltnih podloga. Za mališane, tradicionalno će se održati i dečija trka „Trail race Kids“ koja će okupiti najmlađe učesnike različitih starosnih uzrasta od 2-12 godina.

Najmasovniji biciklistički maraton u Srbiji – „Tri strane Kopaonika“ održaće se drugog dana vikenda, u nedelju 30. jula, po deseti put. Maraton, koji je postao epicentar okupljanja svih ljubitelja biciklizma nudi učesnicima tri već dobro poznate staze „Beli meda“, „Jela“ i „Pančić“ i dve staze za sve popularniju kategoriju e-bike učesnika.

Pored svih navedenih sportskih dešavanja ovaj vikend će obeležiti brojne druge zabavne aktivnosti poput kulturno-umetničke manifestacije „Dani borovnice“, sajma na otvorenom sa izlagačima iz sveta sporta i rekreacije, muzičkog programa, organizovanih izleta, pešačkih tura i slično.

Proslavljajući 10. godina od osnivanja prve trke, organizator je ove godine za sve učesnike pripremio bogat paket, kvalitetnu takmičarsku majicu i medalju i bogat nagradni fond za najbolje učesnike, a dobra organizacija koja je postala sinonim za trke na Kopaoniku garantuju nezaboravni provod krajem jula na Kopaoniku!

Tri strane Kopaonika i Trail race Kopaonik održavaju se uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, JP Skijališta Srbije, Opština Raška i Brus, a ove godine generalni partner događaja je Imlek Protein.

Redovne prijave otvorene su do kraja juna, a svi zainteresovani učesnici više informacija kao i link do prijava mogu potražiti na sajtovima trka www.trailracekopaonik.com i www.tristranekopaonika.rs

FOTO – AGENCIJA FORWARD