BLEDUNJAVA SRBIJA SUVIŠE LAKO IZGUBILA OD ENGLEZA

(16.6.2024) – U drugoj utakmici C grupe na Evropskom prvenstvu Engleska je pobedila Srbiju sa 1:0.

Stojković je odlučio da krene sa klasičnim bunkerom na opšte iznenađenje, pa su Englezi strpljivo gradili napade i vrlo brzo dali gol. Saka je u 13. minutu prošao po desnoj strani i centrirao, a loptu je glavom iz drugog plana u mrežu sproveo Belingem koji je u skoku bio viši od Živkovića, našeg najnižeg igrača. Belingem je strašan igrač, iako ima tek 20 godina i deluje dominantno na terenu.

Srbija je potom počela da igra fudbal, pa je Mitrović posle greške Rajsa šutirao pored gola.

U 42. minutu povredio se Kostić koga je zamenio Mladenović.

U nastavku meča Englezi su otaljali 45 minuta, iako nisam siguran da li se iza toga krije evidentna arogancija u igri ili limit ove ekipe.

Srbija je bolje igrala u nastavku, videvši da su Englezi takoreći stali, ali sve je to slabo i prilično bezidejno, uz mnogo tehničkih grešaka.

Vezni igrači igraju unazad, a posebno neprimetan je Sergej Milinković Savić, čija igra izluđuje navijače.

Rajković je odbranio zicer Kejnu, odbrana je bila solidna iako je Saka u prvom delu lomio Pavlovića, Lukić i Gudelj su defanzivni vezni i nemaju kreaciju, a Vlahović je mnogo grešio i pogubio je sve lopte u prvih 45 minuta, da bi pri kraju dobrim udarcem ozbiljno ugrozio Pikforda.

Stojković je zamenio Mitrovića pola sata pre kraja i uveo Jovića, čija je igra uobičajeno bez efekta.

Najopasniji igrač u fazi napada bio je Mladenović.

Tadić je 109. put igrao za nacionalni tim, poslednjih pola sata, ali je bio nezapažen. Birmančević je zamenio Živkovića, ali je bio suviše impresioniran. Ipak, i on i Ivan Ilić su odigrali korektno.

Danska i Slovenija su pružile mnogo više od Engleske i Srbije, ali to ne mora ništa da znači. Naša igra i dalje je potpuna misterija, na svu sreću ne samo za nas nego i za protivnika.

Propustili smo lepu šansu da napravimo bolji rezultat, ali smo i dalje u igri.

Engleska ima 3 boda, Danska i Slovenija po 1. a Srbija 0 bodova posle prvog kola.

U ponedeljak se igraju nove tri utakmice.

U grupi E od 15.00 igraju Rumunija – Ukrajina, od 18.00 Belgija – Slovačka, dok se drugi meč grupe D Francuska – Austrija igra od 21.00.