BOLOMBOJ POSTAJE LJUBIMAC NAVIJAČA ZVEZDE

(31.1.2024) – Košarkaši Crvene zvezde savladali su Valensiju – 82:64 u meču 24. kola Evrolige.

Najbolju partiju sezone pružio je Nemanja Nedović sa 27 poena, međutim, posebno veče imao je Džoel Bolomboj, kao prvi stranac od Stratosa Perperoglua sa kojim je produžen ugovor.

“To je malo ludo za mene… Nisam ni bio u protokolu na prvoj utakmici, pa sam prešao put od toga da se ne skinem, do rotacije u ekipi, da igram dobro. Pronašao sam momentum, promenili smo trenera i stvari su nastavili da se dešavaju dobro po mene i “eksplodirao” sam. Bilo je dobro, srećan sam ovde, sviđa mi se. Imali smo promene u timu, unutrašnje probleme sa nekim igračima, ali kada se to raščistiilo, razgovor između mene i kluba su postali zvanični i nešto je trebalo da se dogodi. Razmišljao sam da ostanem i pre nego što je stigla ponuda da produžim ugovor”, rekao je Bolomboj za Meridian sport.

Da li si razmišljao možda o tome i koliko ti znači podrška navijača Zvezde?

“Iskreno, nisam uopšte – vidim sebe u Zvezdi. Meni se prvi put desilo da mi navijači skandiraju, nekako je kul. Samo da čuješ Arenu i toliko ljudi da uzvikuju tvoje ime – neverovatno”.

Posle derbija, zabeležena je i važna pobeda u Evroligi…

“Uvek je lepo pobediti bez obzira kako se dođe do trijumfa. Počeli smo sporo, uključujući i mene, ali smo našli ritam. Momci sa klupe su pokazali koliko znače i generalno sarađivali smo kao trim veoma dobro”.

Džoel Bolomboj ima zanimljivo poreklo. Rođen je u Donjecku 1994, od oca Kongoanca i majke Ruskinje, a od treće godine živi u SAD. Nastupao je i u NBA ligi, da bi sa CSKA 2019. osvojio evroligu, a pre Zvezde godinu dana igrao je za Olimpijakos.

FOTO – SCREENSHOT