BORIŠA SIMANIĆ OTKRIO KADA ĆE PONOVO NA PARKET

(12.6.2024) – Srpski košarkaš Boriša Simanić otkrio je da će se uskoro vratiti na teren.

Skoro godinu dana je prošlo od kada je Simanić dobio nezgodan udarac na utakmici Mundobasketa protiv Južnog Sudana, posle kojeg je ostao bez jednog bubrega.

Simanić je u razgovoru za Mocart sport otkrio lepe vesti, gde je rekao da će biti na treningu reprezentacije Srbije u prvoj fazi priprema za Olimpijske igre u Staroj Pazovi.

“Ja sam potpuno ok, osećam se odlično. Biću uz ekipu u Pazovi, treniraću sa njima koliko budem mogao. To će značiti meni dosta, da osetim košarku i timski rad. Samo da vidimo taj prvi trening u kontaktu kako će izgledati, možda će biti malo čudno posle tolike pauze. Ne mislim uopšte na povredu, nego prosto na vremenski period koji je prošao. Nikada u karijeri nisam imao toliku pauzu. Najviše mesec i po dana, ovo je ipak osam meseci pa treba da vidim kakav je osećaj”, rekao je Simanić i dodao:

“Već tri meseca individualno radim. Osećam se zaista odlično. Većinu smo radili u teretani, naravno ubacivali smo košarkaški deo, ali uglavnom je to bila teretana jer sam morao da vratim telo u red, mišiće da povratim, da mogu da trčim. Posle operacije i pauze bilo je dosta teško da vratim mišićni tonus, bio sam baš loše, ali sam uspeo da povratim sve.”