BORKOVIĆ POZVAN NA SVETSKU TCR RUNDU U MARKOKO!

(25.04.2024) – Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, dobio je poziv od čelnika Svetskog šampionata da se pridruži Hondi i GOAT Racing Team-u na FIA TCR World Tour rundi u Marakešu. Dobra forma, brzina i vožnja s prve runde TCR Evropa serije navele su čelnike GOAT tima i TCR Worl tour organizacije da Borkovića pozovu na treću i četvrtu trku sezone, koja je na programu u marokanskom gradu Marakeš.

Oduševljen sam pozivom za Marakeš! Srećan sam što ću imati priliku da sarađujem sa talentovanim i posvećenim timom i vozačima poput Estebana Gerijerija i talentovanog Italijana Marka Butija. Velika mi je čast što predstavljam Srbiju i promovišem EXPO 2027 na ovoj globalnoj sceni sa Hondom, JAS i GOAT Racing Team-om. Daću sve od sebe da budem vredan dodatak timu. Radujem se Marakešu“, rekao je Dušan Borković, naš šampion.

Borkovića vežu lepe uspomene za egzotični grad na severu Maroka. U svom prvom debiju Svetskom turing prvenstvu (FIA WTCR) 2014. godine, kao potpuni novajlija iznenadio je sve poznavao prilika u svetskom automobilizmu brzim snalaženjem na uličnoj stazi. Mada je ovih godina konfiguracija staze prilično izmenjena, Borković će svojim iskustvom doneti dobru startnu osnovu vikenda za Hondu i GOAT Racing Team.

Obe trka FIA TCR svetske turneje očekuju Borkovića u subotu, 4. maja. Od 12:30 na programu je prva, a od14:30 časova i druga trka, pa će vikend biti utoliko kompleksniji i naporniji, s dve trke u danu.

Direktan prnos obe trke biće na kanalima TCR TV, dok će na RTS 2 kompletan snimak obe trke biti emitovan u subotu od 23:30.