BOSTON I GOLDEN STEJT U BORBI ZA NBA PRSTEN

Ekipe Bostona Seltiksa i Golden Stejt Voriorsa sastaće se u prvoj utakmici finala NBA lige. Dve najbolje ekipe ovogodišnjeg plej-ofa odmeriće snage na terenu Vorijorsa.

Možemo da očekujemo zanimljivu seriju. Velika trojka Golden Stejta je na okupu ponovo. Bez povreda sa velikim samopozdanjem rutinski su projurili kroz tri prethodna meča. Padali su redom Denver, Memfis i Dalas. Predvođeni Stefom Karijem, ali i uz veliku pomoć sa klupe favoriti su za titulu. Stiv Ker može da računa na sve igrače i ogromna je želja da dođe do četvrtog prstena.

Sa druge strane u Bostonu je došlo neko novo vreme. Nema više Pirsa, Alena i Garneta, sada su tu Tejtum, Braun i Horford sa družinom i igraju neverovatnu košarku. Tejtum je pokazao da je jedan od najboljih igrača današnjice, Horfod iz utakmice u utakmicu dokazuje da još nije za ,,staro gvožđe“. Takođe tu je defanzivni igrač godine Smart i navijači Seltiksa imaju puno pravo da veruju u iznenađenje. Ovo je prvo finale za Boston još od 2010. godine kada su poraženi od Kobijevih Lejkersa.

PRIPREMIO: PAVLE JOVIČIĆ