BRAGA IZBACILA PARTIZAN IZ OMLADINSKE LIGE ŠAMPIONA

(7.2.2024) – Omladinci Partizana poraženi su od Brage rezultatom 2:0 (0:0) čime su završili svoje učešće u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona za mlade.

Srpski tim je u prvom poluvremenu igrao povučenije bez mnogo šansi, a Braga imala dve dobre prilike koje nije iskoristila. U nastavku je domaća ekipa zaigrala ofanzivnije i već u 49. minutu imala najbolju šansu. Tada je posle dobre akcije po levoj strani i centaršuta, Jovanović imao veliku priliku na petercu, ali nije dobro zahvatio loptu, pa je samim tim poslao loš udarac prema golu gostiju.

Zatim smo prisustvovali dramatičnoj situaciji u kojoj je Vaskonselos pao na travu, a igrači su mu potrčali u pomoć kako bi mu izvukli jezik da bi sprečili gušenje. Srećom, fudbaler Brage se brzo pridigao i sve je proteklo u najboljem redu.

Prelomni trenutak na utakmici desio se u 64. minutu. Žose Rodrigeš je šutirao, golman Radulaški loše odbio loptu, a onda još gore Ćelić intervenisao. Tačnije, nije intervenisao, već je primio loptu na svom petercu, a Fernandeš je to iskoristio i ubacio loptu u mrežu. Partizan nije imao odgovor na taj primljeni pogodak. Pokušali su domaći, ali bez uspeha, a u nadoknadi su čak primili i drugi pogodak.

Fantastičnu kontru u dva poteza izveli su Portugalci. Duarte je potpuno sam izašao ispred Radulaškog, te je rutinski zatresao njegovu mrežu.

FOTO: FK PARTIZAN