BRAZIL LAKO SA SRBIJOM

(19.5.2024) – Podmlađena ženska seniorska reprezentacije Srbije preptrpela je treći poraz na turniru prve sedmice VI Lige nacija 2024. u Rio de Žaneiru.

Brazil je danas pobedio Srbiju sa 3:0, po setovima 25:15, 25:19 i 25:19 posle 75 minuta igre.

Izabranice Đovanija Gvidetija nisu uspele da pariraju domaćinu bodrenom od 9212 gledalaca u dvorani Marakanazinjo.

Brazil je bio superioran tokom sva tri seta, iako su se seniorke Srbije borile i pokušavale tokom čitavog meča da drže rezultatski priključak.

U sastavu je bila i Katarina Lazović, koja se priključila reprezentaciji, ali nije ulazila u igru.

Seniorke Srbije će iz Brazila u SAD otputovati sutra (ponedeljak, 20. maj) pre podne po lokalnom, odnosno posle podne po našem vremenu, letovima iz Rio de Žaneira preko Panama Sitija do Los Anđelesa.

Srbija će u Arlingtonu igrati protiv Poljske, Turske, Kanade i Bugarske.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, u SAD, a prvi meč će odigrati protiv Poljske u utorak, 28. maja od 23.00 časa po našem vremenu. Drugi rival Srbije u Arlingtonu biće Turska u petak, 31. maja (2.30 po našem vremenu). Srbija će treću utakmicu u SAD odigrati protiv Kanade u petak, 31. maja (23.30 po našem vremenu). Srbija će u nedelju, 2. juna od 3.00 časa po našem vremenu igrati protiv Bugarske u četvrtom meču u Arlingtonu. U SAD će pored domaćina igrati i Nemačka i Koreja.

Seniorke Srbije u interkontinentalnom delu neće igrati protiv SAD, Nemačke i Koreje.