ČETIRI ZLATA ZA SRPSKE STRELCE U OSIJEKU

(18.12.2023) – Strelci srpske reprezentacije i naših klubova su na sjajan način
započeli učešće na „Božićnom kupu“ u Osijeku i u istom stilu su završili turnir.

Poslednjeg dana održana je „Velika nagrada Osijeka“ u pojedinačnoj apsolutnoj konkurenciji – seniori i juniori su se takmičili u jedinstvenoj kategoriji.

Srpski strelci su trijumfovali u sve četiri discipline, a zlatnom kvartetu dodali su tri srebrne i tri bronzane medalje. Preostala dva odličja pripala su hrvatskim strelcima.

Zorana Arunović (Olimpik 011) je pobedila u takmičenju dama pištoljem i kući se vraća sa dva zlata, jer dan ranije je bila najuspešnija seniorka na „Božićnom kupu“. Bronza na VN Osijeka pripala je Jovani Todorović (Novi Beograd-Ušće), koja se na „Božićnom kupu“ okitila juniorskim zlatom i medaljom iste boje u takmičenju miks parova.

Dva zlatna odličja osvojila je i Teodora Vukojević („Čika Mata“). Na Božićnom kupu je bila najbolja juniorka puškom, kojom je trijumfovala i na „Velikoj nagradi Osijeka“. Vukojevićevoj su društvo na pobedničkom postolju pravile dve takođe juniorke, Emilija Ponjavić (Trstenik 1893), koja je za pobednicom zaostala 0,3 kruga, i Aleksandra Havran
(Novi Sad). U kvalifikacijama je odskočila Vukojevićeva sa vrlo vrednih 634,6 krugova.

Duplu pobedu ostvario je i Damir Mikec (Policajac). Posle trijumfa na „Božićnom kupu“, ubedljivo je opravdao ulogu glavnog favorita i u takmičenju muškaraca pištoljem na „Velikoj nagradi Osijeka“. I u ovoj disciplini, srpski strelci su ispunili pobedničko postolje. Duško Petrov (Kikinda) je bio drugi, a Dimitrije Grgić (Akademac) treći.

Lazar Kovačević (Jagodina) je stigao do zlata puškom sa odličnim rezultatom finala (253,4). Drugi je bio mladi Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813). Tokom „Božićnog kupa“ podeljeno je ukupno 14 kompleta medalja. Srpski strelci su osvojili 13 zlatnih, devet srebrnih i pet bronzanih odličja.