ČETVRTA MEDALJA ZA SRBIJU, NA POSTOLJU I TIJANA BOGDANOVIĆ

Srbija je na Svetskom prvenstvu u tekvondou, u meksičkoj Gvadalahari, stigla do četvrte medalje!

Tijana Bogdanović je niz sjajnih rezultata, gde od 2013. godine do danas, ne računajući “godinu korone”, nijednu nije završila bez bar jednog pobedničkog postolja na velikim takmičenjima, nastavila
u Meksiku. Osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 53 kilograma.

U svojoj prvoj borbi u Gvadalahari Tijana je počela loše, pa je Uzbekistanka Ergašova povela, naša šampionka se ‘probudila’ i sa 8:3, 3:1 stigla do ukupnih 2:1 i plasmana u osminu finala.

U osmini finala protivnica je bila Japanka Mao Nišida, Tijana je apsolutno kontrolisala borbu i sa 3:0, 6:0 prošla dalje.

Iako je do četvrtfinala delovala ubedljivo, Tajlanđanka Harnsujin u meču sa Tjanom bila je nemoćna, 7:0, 9:0 u dve runde, dovoljno da osvajačica dve olimpijske medalje obezbedi i svoje drugo svetsko odličje u karijeri.

U polufinalnom duelu sa Amerikankom Mekejlom Grinvud, Tijana je povela, ali je dozvolila protivnici da se vrati i na kraju slavi sa 2:1 (2:4, 2:2, 2:1).

Dvadesetčetvorogodišnja Tijana Bogdanović do sada u karijeri ima dve bronze sa svetskih prvenstava, posle Čeljabinska 2015, olimpijsko srebro i bronzu i zlatnu i bronzanu medalju sa šampionata Evrope.

Za Srbiju je Tijanina medalja četvrta na Svetskom prvenstvu, posle zlatne Mahdija Hodabahšija, srebrne Aleksandre Perišić i bronzane Stefana Takova.

Četiri odličja osvojena u Meksiku su i najveći uspeh srpskog tekvondoa u istoriji, a do kraja šampionata na tatami će i Nadica Božanić (do 73 kilograma) i Relja Ivković (do 54 kg) u subotu, kao i Lana Komnenović (do 46 kg) čiji je nastup zakazan za nedelju.

FOTO: OKS