CICIPAS U FINALU AUSTRALIJAN OPENA

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 20. tenisera sveta Rusa Karena Hačanova posle četiri seta, 7:6, 6:4, 6:7, 6:3.

Četvrti igrač sveta pobedio je posle tri sata i 24 minuta.

Cicipas je u prvom setu vodio sa 3:1 i 5:3, ali je ruski teniser uspeo da izjednači i dođe do taj-brejka. Grčki igrač je od početka vodio i dobio taj-brejk sa 7:2.

U drugom setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve do devetog, kada je Cicipas napravio brejk za 5:4. On je u narednom gemu bez izgubljenog poena osvojio servis gem i stekao dva seta prednosti.

Cicpas je u trećem gemu trećeg seta oduzeo servis Hačanovu, u 10. gemu servirao je za pobedu, ali mu je ruski teniser oduzeo servis i izjednačio na 5:5. Hačanov je naredni gem osvojio bez izgubljenog poena, Cicpas je uzvratio i izborio taj-brejk. On je vodio sa 6:4 i imao dve meč lopte, ali je Hačanov osvojio četiri uzastopna poena i osvojio set sa 8:6.

Grčki teniser je u drugom gemu četvrtog seta oduzeo servis Hačanovu, prednost brejka je sačuvao do kraja i plasirao se u finale.

IZVOR: MERIDIAN SPORT