CRVENA ZVEZDA DONIRALA 100.000 EVRA DEČIJOJ KLINICI U TIRŠOVOJ

(1.6.2024) – Crvena zvezda se kao društveno-odgovorna organizacija u svakoj prilici trudi da pomogne onima kojima je pomoć najneophodnija, a naročito najmlađima. Generalni direktor Zvezdan Terzić je sa velikim zadovoljstvom vrednu donaciju uručio direktoru Dečje klinike i istakao da će Crvena zvezda nastaviti da brine o najugroženijim članovima našeg društva.
– Velika mi je čast što imam priliku da u ime Fudbalskog kluba Crvena zvezda uručim ček u iznosu od 100 hiljada evra Dečjoj klinici u Tiršovoj. Ponosan sam što smo danas ovde, ovim humanim povodom.Tokom prethodne decenije smo se trudili da svake godine, finansijski ali i na drugi način pokažemo da smo uz našu decu koja se suočavaju sa različitim životnim bitkama. Lepo je videti nasmejana lica dece, naravno da među njima ima i mnogo zvezdaša, a naša misija će uvek biti da ih usrećimo i pomognemo da njihova medicinska nega bude još bolja. Hvala vam što ste nam omogućili da ovom donacijom pomognemo deci Srbije i možemo da obećamo da će Crvena zvezda svojim humanitarnim akcijama nastaviti da pomaže na različite načine gde god to bude bilo potrebno – istakao je generalni direktor našeg kluba Zvezdan Terzić.
Zahvalnost klubu izneo je direktor Univerzitetske dečje klinike Tiršova Doc. dr sci.med. Siniša Dučić.
– Veoma sam srećan što se danas nalazimo ovde. Želim da se zahvalim Fudbalskom klubu Crvena zvezda i naravno gospodinu Zvezdanu Terziću na ovom zaista značajnom poklonu, koji su nam predali. Ovo nije prvi put da Crvena zvezda pomaže Dečjoj klinici. Pre nekoliko godina smo imali takođe jednu značajnu donaciju, od koje smo nabavili endoskopsku opremu i započeli sa značajno dobrim radom. Posle toga smo u nekoliko navrata takođe imali donacije od FK Crvena zvezda. Koristim ovu priliku da im se još jednom zahvalim. Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati. Novac koji smo dobili od Fudbalskog kluba Crvena zvezda planiramo da iskoristimo za obnavljanje naše endoskopske opreme, vezano za bronhoskopiju i endoskopske procedure na crevima. Takođe, deo novca ćemo uložiti u savremeni ultrazvučni aparat – istakao je Siniša Dučić, direktor Dečje klinike Tiršova.
FOTO – FK CRVENA ZVEZDA